СНП: Срби у Сребреници да гласају 2. октобра за Грујичића

Српска народна партија позвала јесве Србе са правом гласа у Сребреници да изађу на локалне изборе 2. октобра и да подрже заједничког кандидата српских партија Младена Грујичића.

То су поручили Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и члан председништва СНП и народни посланици Снежана Петровић и Огњен Пантовић који су посетили Сребреницу, наводи се у саопштењу СНП.

"Општина Чајетина и Српска народна партија учинили су све да помогну што већем броју Срба који имају право гласа у Сребреници, а живе на територији Србије, да дођу у Сребреницу на дан избора и гласају.

Победа српског кандидата на изборима у Сребреници је гарант да ће Сребреница остати део Републике Српске и да ће се даље развијати уз помоћ Српске и Србије", истакао је Стаматовић.

Поручио је да су "Срби одувек живели и живеће у Сребреници и да је зато важно да на овим историјским изборима у тој општини победи српски кандидат".

Народни посланик и члан председништва СНП-а Снежана Петровић оценила је да је победа српске листе на изборима у Сребреници "гарант очувања територијалног интегритета Републике Српске".

"Заједнички кандидат нашег народа у Сребреници је, као и недавни референдум, прави пример како Срби могу бити сложни када се бране национални интереси", наглаасила је Петровићева.

Зато, како је рекла, СНП поручује да је Сребреница део Српске, и то ће и остати.

Народни посланик Огњен Пантовић позвао је на јединство српског народа са обе стране Дрине како би се сачували Република Српска и Сребреница.

"Оптужили су Србе да су извршили геноцид у овом граду. То је једна велика лаж. И дошло је време да се та лаж коначно развеје. Као неко ко се родио на овим просторима, и ко је преживео ратна страдања, тврдим да су највеће злочине чинили Насер Орић и његови војници који су систематски и дивљачки убијали Србе у овом крају. Уместо што данас некажњено шетају као слободни људи, они морају да одговарају за своја злодела над српским народом", рекао је Пантовић, који је уједно и члан председништва СНП, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се