Вучић: Није протест због три бараке, него због мене

Само одговорна и озбиљна политика у региону доноси бољитак за све грађане, рекао је премијер Србије. Каже да је од почетка протеста Иницијативе "Не да(ви)мо Београд" јасно да они не протестују због рушења три бараке, већ због рушења њега.

Премијер Вучић је присуствовао отварању фабрике текстила у Ћуприји, након чега је одговарао на питања новинара о протесту Иницијативе "Не да(ви)мо Београд", односима у региону, али и деоници Коридора 11 од Љига до Прељине.

На питање новинара како коментарише присуство личности из невладиних организација и цивилног сектора, попут Соње Бисерко и Борке Павићевић, на протесту Иницијативе "Не да(ви)мо Београд", Вучић је изјавио да је од почетка протеста јасно да они не протестују због рушења три бараке, већ због рушења њега, али да му није јасно зашто то од почетка нису тако рекли.

"Нека они раде свој посао, ми ћемо свој, нека они руше, ми ћемо градити", рекао је премијер у Ћуприји где је и поновио да су протести, па и овај, демократски и легитимни, само је требало да од почетка кажу шта је прави разлог демонстрација.

Иронично је приметио да је фасциниран њиховом снагом и "предложио" да они који финансирају активности Иницијативе уложе три или шест пута толико у неке пројекте, од којих ћемо, рекао је, боље живети.

"Кад ми нађете месну заједницу у којој нећу моћи да сакупим више људи него што они скупе са свих страна, одмах ме смените", рекао је Вучић.

Изјавио је и да ће деоница Коридора 11 од Љига до Прељине бити отворена 30. октобра, а на медијске написе да радови касне, узвратио је да нико не говори о томе да ти радови нису предузети седам деценија.

"Одговорни за кашњење ће свакако бити кажњени" рекао је Вучић.

Одговарајући на питање новинара о кашњењу радова, премијер је рекао: "Да, у праву сте, касне неких 70 година и два месеца" и додао да каšшњење неће бити толерисано, али да је чињеница да је завршено оно што људи 70 година нису пипнули, а обећавали су пред сваке изборе.

Има пропуста, има проблема, али их решавамо и градимо, рекао је председник Владе.

"Мир и стабилност најважнији у региону"

Само одговорна и озбиљна политика у региону доноси бољитак за све грађане, рекао је премијер Србије.

Одговарајући на питање колико ће референдум у Мађарској, избори у Црној Гори, али и ситуација у БиХ, утицати на односе у региону, Вучић је рекао да је за Србију најважније да све протекне у миру и да се сачува стабилност.

Кад је реч о референдуму у Мађарској, Вучић је поменуо да ће министар спољних послова Ивица Дачић у недељу увече, после гласања, отићи у Мађарску и састати се са министром Петром Сијартом.

"Ускоро ћу се и ја видети са премијером Мађарске Виктором Орбаном. Имамо добре односе са Мађарском и то се неће кварити", рекао је Вучић.

Исто тако, додао је, за нас је важно да избори у Црној Гори протекну у миру и да се сачува стабилност, као и у БиХ.

"Данас сте у Ћуприји могли да видите колико озбиљна и одговорна политика Србије даје резултате", рекао је Вучић и додао да ће раст ове године бити готово три одсто, а да идуће године рачуна да то буде и четири.

број коментара 37 Пошаљи коментар
(петак, 30. сеп 2016, 17:20) - Dragan [нерегистровани]

Ko ruši a ko gradi?

Нека они раде свој посао, ми ћемо свој, нека они руше, ми ћемо градити", рекао је премијер у Ћуприји где је и поновио да су протести, па и овај, демократски и легитимни,

(петак, 30. сеп 2016, 17:04) - anonymous [нерегистровани]

laži

Jasno je da je patka došla iz iste kuhinje iz koje nam je svojevremeno došao otpor ali koriste tvoju slabost da obožavaš da lažes, pa te opravdano prozivaju!

(петак, 30. сеп 2016, 16:50) - Veljko [нерегистровани]

Posao za druge

Ne znam zašto se diže ovolika prašina za neke udžerice, bespravno sagrađene, koje su srušene? Pa to je posao za policiju, tužilaštvo i sud, a ne za ulične proteste. Sve je to jedna velika farsa.

(петак, 30. сеп 2016, 16:50) - anonymous [нерегистровани]

Uobičajeno

Čista zamena teze! Uobičajeno!

(петак, 30. сеп 2016, 16:30) - Mara [нерегистровани]

buducnost

Zbog koga god da je, bespotreban je... Nadlezni organi rade svoj posao i slucaj ce biti resen i bez protesta!

(петак, 30. сеп 2016, 16:20) - anonymous [нерегистровани]

protest

Sve ovo je samo sa jednim ciljem, a znamo i kojim.

(петак, 30. сеп 2016, 16:19) - Tina [нерегистровани]

....

Protest je usmeren protiv Vučića i to je od početka jasno. Nije narod slep, a ni glup.

(петак, 30. сеп 2016, 16:17) - anonymous [нерегистровани]

Halo bre ljudi

Ne protestuju oni zbog Vucica nego zbog gradnje Beograda na vodi jer ko se malo u arhitekturu razume ne moze se tu graditi nece biti strujanje vazduha.Kad pocnete da se u Beogradu gusite bice kasno.Ja jesam za uredjivanje Srbije i Beograda ali ne i po svaku cenu

(петак, 30. сеп 2016, 16:12) - anonymous [нерегистровани]

Demonstranti

Sada kada sam čuo da su Sonja Biserko i Borka Vučićević, plus Soroš u vidu žute patke, učesnici ovog pohoda i ljudi kojima je dosadno kuci jer nista ne rade... Sve mi je kao dan kristalno jasno.

(петак, 30. сеп 2016, 15:56) - anonymous [нерегистровани]

...

Ne znaju ni oni samo protiv cega protestuju. Zele da iskoriste situacija da promovisu sebe