Век дипломатског представништва Србије у Швајцарској

Присуством на обележавању века дипломатског представништва Србије у Берну, председница парламента Маја Гојковић је започела званичну посету Швајцарској.

Гојковићева је поручила да је овај јубилеј истовремено и залог и обавеза за будућност, да се на основама богате традиције, и искреног, много пута доказаног пријатељства, даље развијају пријатељски билатерални односи.

Председница Националног савета Савезног парламента Швајцарске Кристи Марквалдер је истакла одлучност српског руководства да срповеде реформе.

Гојковићева је указала на то да је добрим односима значајно допринело председавање Србије и Швајцерске ОЕБС-ом, као и интензивиран политички дијалог на највишем нивоу, саопштено је из Скупштине Србије.

То сведочи о значају који Србија придаје Швајцарској, која је у нашој земљи препозната као образац успеха и добре управе, као и о жељи да сарадњу са Швајцарском постави високо међу својим спољнополитичким приоритетима“, рекла је Гојковићева, наводи се у саопштењу.

Напоменула је и да присуство више од две стотине швајцарских компанија у Србији, као и прошлогодишња посета тадашњег потпредседника Швајцарске, а данас председника Јохана Шнајдер-Амана Србији, указује на то да и са швајцарске стране Србија представља важног партнера, са којим жели још продуктивнију сарадњу.

Гојковићева је навела и да постоји велики потенцијал за даље јачање како свеукупних билатералних односа са Швајцарском тако и парламентарних.

Обележавању јубилеја је присуствовала и председница Националног савета Савезног парламента Швајцарске Кристи Марквалдер, као и помоћник министра спољних послова Николас Брил.

Маквалдерова је том приликом истакала важност сарадње парламената у унапређењу свеукупне билатералне сарадње, коју је оценила као веома добру, те је напоменула да је приликом посете Србији имала прилику да се увери у одлучност њеног руководства да спроведе реформе.

У оквиру обележавања јубилеја, у амбасади Србије је приређена и изложба копија архивских докумената о процесу отварања амбасаде Краљевине Србије у Берну 1916. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво