Окончан први дан разговора о "Телекому" у Бриселу

У Бриселу је завршен први дан овонедељне рунде техничког дијалога Београда и Приштине, а у Канцеларији за КиМ је потврђено да се данас разговарало о имовини "Телекома" у Покрајини, и најављено да ће се разговори на исту тему наставити и сутра.

Предвиђено је да ће ова рунда техничког дијалога трајати до четвртака, а да ће тема разговора бити примена споразума о телекомуникацијима.

Портпаролка Европске комсије Маја Коцијанчић је изјавила Танјугу да ЕУ жели договор у области телекомуникација, али да се на томе још ради.

”Ми желимо да се договор постигне ове недеље, али рад се наставља”, поручила је Коцијанчићева у изјави за Танјуг у Бриселу.

У оквиру споразума о телекомуникацијама, делегације Београда и Приштине, уз посредовање ЕУ, разговарају о имовини "Телекома Србије" на Косову, оснивању ћерке-компаније "Телекома" на КиМ, обезбеђивању лиценци за фиксну и мобилну телефонију, додељивању позивног броја + 383 за Косово, као и о безбедности грађана због евентуалног пресретања позива.

Делегацију Београда предводи директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, а делегацију Приштине министарка за дијалог са Београдом Едита Тахири.

У делегацији Београда, осим представника Канцеларије за КиМ и Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини, такође су и представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, компаније "Телеком" и Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво