Чепурин: Дан РС је очуван и сачуван, а сада ставити тачку

Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин изразио је задовољство што је референдум о Дану Републике у РС протекао мирно и на врло демократски начин са врло јасним резултатима.

Чепурин је рекао да је Русија против било каквог притиска, укључујући у том смислу и мешање страних дипломата.

"Дан Републике Српске је очуван и сачуван и Русија жели да на све ово буде стављена тачка", рекао је руски дипломата новинарима у Београду.

Чепурин није желео да коментарише наредне потезе.

"Не видим смисао у томе да коментаришем хипотетички развој догађаја", истакао је Чепурин и подсетио на речи руског писца Виктора Шкловског од пре једног века.

Шкловски је, подсетио је Чепурин, говорио да је врло тешко комбиновати оно што ми мислимо са оним шта радимо и шта испада на крају.

"Колумбо је, рецимо, желео да пронађе Индију, али је пронашао Америку. Као и у литератури, ми тражимо своју Индију, али понекад откријемо изненада и Америку", рекао је руски амбасадор.

Исто тако је и у политици, нагласио је Чепурин.

"Референдум је одржан, резултати су сасвим јасни, а народ је на најдемократичнији начин исказао своје мишљење", закључио је Чепурин.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се