Јеремић: Досадашњи резултати дају разлога за оптимизам

Кандидат Србије за генералног секретара УН Вук Јеремић рекао је уочи сутрашње, пете рунде гласања у Савету безбедности, да је кандидатура Србије добила широку подршку захваљујући транспарентном приступу и конкретним предлозима за реформу УН.

"Циљ за понедељак је да останемо при врху, спремни за одсудни сегмент ових избора који почиње у октобру", рекао је Јеремић у интервјуу Гласу Америке.

Према његовим речима, досадашњи резултати дају разлога за наставак оптимизма.

"Налазимо се од почетка при самом врху, српска кандидатура је добила значајан број гласова - укупно други највећи број гласова када се саберу сви резултати", рекао је Јеремић.

Коментаришући подршку угледних медија попут Волстрит џоранала и лондонског Телеграфа, Јеремић је рекао да је то велика част оценивши да је разлог за то, као и за подршку у Савету безбдности и широј међународној јавности, опредељење да се наступи отворено и транспарентно са конкретном платформом и решењима за будућност УН.

"Организација Уједињених нација се налази у ситуацији да су јој потребне многе промене и то до сада нико није био спреман отворено да каже", напоменуо је Јеремић и подсетио да је кандидатура Србије представила и 53 конкретна предлога како учинити Уједињене нације модернијом и сврсисходнијом за решавање светских питања у 21. веку.

"Зато смо добили широку подршку, како у Уједињеним нацијама тако и у широј јавности. Ја се надам да ће тако и остати", закључио је кандидат Србије за председника УН.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи