Дрецун: Тахири ратоборним изјавама чува своју позицију

Kосовска министарка за дијалог Едита Тахири "својим ратоборним изјавама" обмањује јавност да би сачувала своју министарску позицију, јер јој се ближи смена, изјавио је председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун.

Милован Дрецун је у изјави Танјугу рекао да се из албанских политичких кругова сазнаје да ће Тахири бити смењена у најављеној реконструкцији косовске владе.

Како је Дрецун навео, Тахири покушава да се "додвори" албанској јавности дајући нетачне изјаве, попут оних у вези са добијањем позивног броја за Косово, и нападима на директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

"Она борбом за своје личне интересе постаје озбиљан реметилачки фактор у нормализацији односа, и препрека за наставак тог процеса", сматра Дрецун.

Ипак, како истиче Дрецун, настојања Тахири да сачува своје место су нереална, јер је албанско политичко вођство у Приштини незадовољно њеним понашањем, а да ће кључну улогу одиграти Брисел и Вашингтон.

Председник Одбора за Косово и Метохију објаснио је, поводом изјаве Тахири да ће ЕУ доделити Косову позивни број, да је заправо истина да је у Бриселу договорено да Међународна телефонска унија не препознаје Косово као државу и да му ни у ком случају неће доделити међународни позивни број.

Он је додао да ће тај број доделити Србији за територију Косова и да тај број Тахири покушава да представи као код за посебну државу.

Дрецун сматра да се може очекивати рационалније понашање Приштине у наредном периоду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи