Јевтић: Косовска полиција поступала према политичком налогу

Министар за повратак и заједнице у косовској Влади Далибор Јевтић рекао је за РТС да је разговарао са представницима међународне заједнице и да нису видели разлоге за поступке косовске полиције око покушаја протеривања представника Србије из Грачанице, као ни за забрану доласка у Пећ.

Далибор Јевтић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је косовска полиција добила политички налог, оцењујући такав поступак као политиканство, а да циљ треба да буде нормализација и релаксација односа Београда и Приштине.

"Није добро видети када неко покушава да на један начин понизи високог представника Републике Србије. То је лоша порука", каже Јевтић.

Истиче да су најбољи одговор дали грађани Грачанице који су истог тренутка изашли и да ће Срби бити упорни и неће одустати од повратка.

"Наш посао јесте да се на један демократски начин изборимо за бољу будућност", поручује Јевтић.

Коментаришући дијалог Београда и Приштине, чије ће се делегације сутра састати у Бриселу, Јевтић каже да дијалог није започет са циљем да једна страна добије све, већ да грађани живе боље, да се реши питање диплома, слободе кретања, ЗСО, присуства МТС-а на КиМ.

Сматра да изјаве Едите Тахири имају за циљ тражење оправдања пред дијалог, јер, како каже, постоји велики притисак опозиције због онога што се договара у Бриселу.

Јевтић не види разлог за укључивање косовске опозиције у дијалог, што је могућност која се помиње последњих дана.

Каже да има искуства са деловањем опозиције на КиМ и да не верује да ће они осим сузавца било шта друго донети у Брисел.

Своје идеје спроводе на радикалан, а не на демократски начин, закључује Јевтић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи