Шутановац победио у првом кругу

Драган Шутановац је освојио 59 одсто гласова на данашњим изборима за председника Демократске странке, показују прелиминарни резултати на основу 60 одсто пребројаних гласачких листића. Следи Зоран Лутовац са 19,8, Бојан Пајтић са 16,09 гласова и Србољуб Антић са 5,12 одсто гласова, јавља репортер РТС-а.

Шеф организационог одбора за изборе у ДС-у Бранимир Кузмановић рекао је да су избори протекли у пријатељској атмосфери и да је забележена само једна примедба.

Право гласа имало је 18.459 чланова ДС-а, а око 12.000 њих је изашло на изборе (60,71 одсто).

Шутановац се у седишту демократа обратио окупљенима, захваливши на указаном поверењу и поручивши да је ово почетак нове епохе.

Избори за ново руководство ДС-а су, како је рекао, показна вежба која је показала да постоји странка која може на директним изборима да изабере председника и потпредседнике.

"Желимо да будемо странка која ће победити катастрофални режим Александра Вучића", рекао је Шутановац истакавши да "живимо у земљи у којој је ММФ важнији од живота грађана".

Иако, како је рекао, неће бити кадровских промена у скупштинским клупама, наступ ће, рекао је, бити много агилнији. Шутановац је навео да ће се другачији наступ видети већ на првој седници Народне скупштине. "Не постоји закон који је довољно добар да не мора да се мења", истакао је.

Не очекује да ће неко напустити странку и наводи да ће се лично потрудити да свако добије место које заслужује.

"Хвала свим демократама на подршци! Победа у првом кругу! Заједно смо урадили много боље!", навео је претходно Шутановац и на свом Твитер налогу.

За пет потпредседничких места борe се 12 кандидата – Гордана Чомић, Наташа Вучковић, Тамара Трипић, Милош Ђајић, Нада Колунџија, Нађа Хигл, Драгослав Шумарац, Игор Салак, Драган Домазет, Богдан Татић, Јован Марковић и Бранислав Лечић.

Драган Шутановац је био министар одбране у влади Србије од 2007. до 2012. године. Члан је ДС-а од 1997. године. Од 1. новембра 2001. до фебруара 2003. био је помоћник савезног министра унутрашњих послова, а министар одбране од 2008. до 2012. године.

Шутановац је рођен 24. јула 1968. у Београду, где је завршио основну школу и Шесту београдску гимназију. Дипломирао је на Машинском факултету у Београду, а похађао више специјалистичких курсева из области безбедности у земљи и иностранству.

Деморакте су за изборе изабрале данашњи дан у знак сећања на изборе одржане 24. септембра 2000. године, када је поражен режим Слободана Милошевића. Драган Шутановац је шести председник ДС-а од обнове те странке 3. фебруара 1990. године.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво