Тахири: Позивни број +383 не припада Србији

Марко Ђурић не говори истину када тврди да је +383 број у оквиру телефонске зоне Србије, каже Едита Тахири која оцењује да он то чини зато што је љут јер му није дозвољена посета Косову.

Министарка за дијалог у косовској влади Едита Тахири изјавила је да ће Косово добити свој позивни број и оценила да директор Канцеларије за Косово Марко Ђурић не говори истину када каже да ће позивни број +383 Србија добити за своје географско подручје.

Тахири је за КТВ навела да Ђурић не говори истину када тврди да је +383 број у оквиру телефонске зоне Србије и оценила да он то чини зато што је љут јер му није дозвољена посета Косову.

"ЕУ је поставила услов Србији да пошаље писмо Међународној телефонској унији којим се слаже да Косово добије међународни позивни број 383", рекла је Тахири за КТВ и додала да Ђурића треба питати зашто је, ако је тако као што он каже, Аустрија уместо Србије поднела захтев за позивни број за Косово.

Ђурић је одбацио јучерашње тврдње Едите Тахири да ће на састанцима који ће у понедељак бити настављени у Бриселу бити донета одлука о међународном телефонском позивном броју за Косово, истичући да ће то бити телефонски број у оквиру телефонске зоне Србије.

"Да је тако као што он (Ђурић) каже, Србија би поднела захтев. Српска страна је покушала да то уради како би јавности продала причу да она наводно Косову даје позивни број, али сам ја категорички то одбила говорећи да уместо нас захтев може да поднесе Албанија а никако бивши окупатор Србија. С тога је постигнут споразум да захтев поднесе Аустрија која је то урадила у јануару" рекла је Тахиријева.

Према њеним речима, у области телекомуникација остала су још два отворена питања, питање фреквенција и неке лиценце.

"Током три дана разговора остварићемо коначни споразум о телефонском позивном броју за Косово", рекла је Тахиријева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи