Ђукић Дејановић: Ова влада ће трајати пун мандат, нема подела у СПС-у

Заменица председника Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић сматра да ће ова влада трајати пун мандат и да нема наговештаја за њену реконструкцију.

Коментаришући изјаву премијера да је желео још једну или две промене приликом формирања нове владе, али да из различитих политичких разлога то није могао да спроведе у дело, она каже да то не значи наговештај реконструкције.

"Премијер је прилично јасан у својим формулацијама. То што је рекао значи то. Размишљао је можда да још неки министри буду замењени, али политичка воља већине у СНС-у је била против тога и сигурно је да он уважава и став својих страначких колега", рекла је Ђукић Дејановић.

На питање о поделама у СПС-у, о чему спекулишу медији, каже да тога код социјалиста нема, да те поделе и постоје само у медијима, али да се на седницама званичних органа може видети апсолутно јединство око позиције Ивице Дачића као несумњивог лидера и око политике коју СПС води и тврди да ту нема разлика.

"Да ли неко има и неки појединачни став и лично незадовољство – тога има у свим партијама", каже Ђукић Дејановић и додаје да су социјалисти медијима атрактивни као друга политичка снага по величини у Србији, те да копајући о могућим поделама покушавају да подигну тираж.

Упитана хоће ли социјалисти имати свог кандидата на председничким изборима, она каже да о томе нису разговарали, али да је премијер Александар Вучић изјавио да ће се тим бавити за шест месеци, те да и они по том питању неће иступати раније.

"Као коалициони партнер у Влади не би било добро да трчимо пре њих и пре њега", рекла је Ђукић Дејановић.

Када је реч о дуговањима СПС-а, каже да није тајна да постоје још од пре 2000. године, али да је странка Ивице Дачића наставила континуитет СПС-а, те да су преузели и дугове.

"Да смо променили име и да смо се некако престројили, вероватно би судбина тих дугова била другачија. Дакле, не правимо нове дугове већ враћамо старе", објаснила је.

Додаје да странка треба финансијски да се консолидује, али да ће се финансијски проблеми неупоредиво лакше решавати када социјалиста буде више у свим парламентима и када сума новца која припада СПС-у буде већа.

"На крају учествовати у политичком животу не значи имати само лагодности, него решавати и различите проблеме па и финансијске", закључила је функционерка СПС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво