Амбасадор Марока: Нећемо променити став о непризнавању Косова

Председник Србије Томислав Николић разговарао је у Београду са одлазећим амбасадором Краљевине Мароко Абделахом Зегоуром који је истакао да та земља неће променити став о непризнавању Косова.

Србија је захвална Мароку на принципијелном ставу и непризнавању такозване "Републике Косово", а и сама поштује исте принципе у бројним случајевима широм света, рекао је Николић, саопштила је Прес служба председника Србије.

Зегоур је истакао да Мароко неће променити став око непризнавања "Косова", као и по питању противљења његовом чланству у Унеску.

Николић и Зегоур изразили су задовољство што је у претходном периоду дошло до интензивирања сарадње наше две земље, што најбоље доказује чињеница да је први пут од 1978. године одржана седница Мешовите међувладине комисије у Београду 2013. године.

Очекује се, истакао је амбасадор Зегоур, да се ново заседање ове Комисије одржи наредне године у Мароку.

Николић је истакао да сматра да би Србија и Мароко требало више да учине по питању унапређења економске сарадње, јер је то област где, заједничким напорима, можемо да постигнемо много боље резултате него што су данас.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 13. сеп 2016, 13:39) - Markovljev [нерегистровани]

Hvala vam

Ni mi nećemo promenuti stav da nam je Maroko mila i prijateljska zemlja.