Николић примио у опроштајну посету амбасадора Јужне Кореје

Председник Томислав Николић захвалио је амбасадору Јужне Кореје Лију До-хуну на томе што Република Кореја није гласала за чланство Косова у Унеско, нагласивши да српску културну баштину не могу чувати они који су је уништавали, наводи се у саопштењу из кабинета председника Србије.

Ли, који одлази на функцију саветника председника Јужне Кореје за спољну политику, обећао је да ће лично наставити да подржава Србију и убудуће.

Николић је навео да Република Кореја има потенцијал да са својим инвеститорима поспеши даљи економски развој Србије и да наша земља има вредне, образоване људе који лако могу да савладају технологију производње.

"Србија има споразуме о слободној трговини са многим земљама и тржиштима и све услове да ваше фабрике производе и извозе из Србије у цео свет", истакао је Николић.

Амбасадор Ли је пружио уверавање да ће лично наставити да препоручује Србију као добро место за улагања потенцијалним инвеститорима из Кореје.

"Србија мора више да ради на томе да њено тржиште и све погодности приближи инвеститорима из Републике Кореје", сматра Ли.

Председник Николић је захвалио амбасадору Кореје на свему што је до сада урадио за Србију и нагласио да то што амбасадор Ли одлази на веома важну функцију може само да помогне Србији и односима две земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи