Николић са начелником Генералштаба војске Анголе

Председник Србије Томислав Николић састао се са војном делегацијом Анголе коју је предводио Жералдо Сашипенго Нундо, начелник Генералштаба војске Анголе.

Томислав Николић је нагласио да је билатерална сарадња две земље изузетна и да је заснована на искреном пријатељству и разумевању, саопштено је из кабинета председника Србије.

"Србија је веома захвална на принципијелном ставу Анголе око питања Косова и Метохије. Ја знам да сви који се држе до својих принципа трпе велике притиске, али то разликује велике од малих народа, а принципи и моралне вредности су оно што разликује човека од других живих бића", рекао је Николић.

Истакао је да две земље имају добру сарадњу у области војне индустрије и подвукао да Србија има изванредну наменску индустрију.

Војна доктрина две земље је компатибилна зато што је базирана на одбрани и то је веома важна тачка сарадње, нагласио је председник Србије.

Додао је да студенти из Анголе који студирају у Србији, представљају најчвршћу спону у везама две земље.

"Изузетно ми је задовољство што ће на сутрашњој свечаности поводом промоције најмлађих официра Војске Србије бити и један млађи кадет из Анголе, који се унапређује у чин потпоручника", рекао је Николић.

Жералдо Сашипенго Нундо је захвалио председнику на части која му је указана пријемом и нагласио да та земља пажљиво негује пријатељство са Србијом.

Сагласио се са председником да су студенти из Анголе најбољи емисари пријатељства две земље, потврдио приврженост даљем развоју изванредних билатералних односа, као и да Ангола остаје при ставу о Косову и Метохији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво