Николић са начелником Генералштаба војске Анголе

Председник Србије Томислав Николић састао се са војном делегацијом Анголе коју је предводио Жералдо Сашипенго Нундо, начелник Генералштаба војске Анголе.

Томислав Николић је нагласио да је билатерална сарадња две земље изузетна и да је заснована на искреном пријатељству и разумевању, саопштено је из кабинета председника Србије.

"Србија је веома захвална на принципијелном ставу Анголе око питања Косова и Метохије. Ја знам да сви који се држе до својих принципа трпе велике притиске, али то разликује велике од малих народа, а принципи и моралне вредности су оно што разликује човека од других живих бића", рекао је Николић.

Истакао је да две земље имају добру сарадњу у области војне индустрије и подвукао да Србија има изванредну наменску индустрију.

Војна доктрина две земље је компатибилна зато што је базирана на одбрани и то је веома важна тачка сарадње, нагласио је председник Србије.

Додао је да студенти из Анголе који студирају у Србији, представљају најчвршћу спону у везама две земље.

"Изузетно ми је задовољство што ће на сутрашњој свечаности поводом промоције најмлађих официра Војске Србије бити и један млађи кадет из Анголе, који се унапређује у чин потпоручника", рекао је Николић.

Жералдо Сашипенго Нундо је захвалио председнику на части која му је указана пријемом и нагласио да та земља пажљиво негује пријатељство са Србијом.

Сагласио се са председником да су студенти из Анголе најбољи емисари пријатељства две земље, потврдио приврженост даљем развоју изванредних билатералних односа, као и да Ангола остаје при ставу о Косову и Метохији.

број коментара 0 Пошаљи коментар