Рашковић Ивић: Извињавам се гласачима ДСС због коалиција са СНС

Шефица посланичке групе Демократске странке Србије у Скупштини Србије Санда Рашковић Ивић извинила се свима који су на ванредним парламентарним изборима 24. априла гласали за ДСС, због тога што је та партија у неким локалним срединама направила коалицију са Српском напредном странком.

"Наша кампања била је усмерена против СНС, против Бриселског споразума, рушења у Савамали, Београда на води. На крају се десило то да су нам људи дали поверење на изборима због такве политике, да би тај глас био отет у локалним самоуправама", рекла је Санда Рашковић Ивић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Санда Рашковић Ивић, која је због тога што су неки општински одбори ДСС формирали коалицију са СНС крајем јула поднела оставку на место председнице ДСС, извинила се и покрету Двери са којим је ДСС била на изборној листи, као и свим "снагама у Србији које су устале против изборне крађе, подржале ДСС и дале им свој глас на поновљеним изборима".

"Ја сам веровала да ће моја оставка довести до ресетовања у странци и да ће се одустати од коалиције са СНС, макар у општини Врачар", навела је Рашковић Ивић и додала да огромна већина у ДСС мисли исто као и она.

Упитана да ли ће се кандидовати за место председнице ДСС, Санда Рашковић Ивић је одговорила да треба сачекати и видети да ли ће члан ДСС Милош Јовановић прихватити кандидатуру за то место.

"Треба видети да ли ће тај млади човек пристати, а уколико се ја поново будем кандидовала желим да имам чисту ситуацију у странци", навела је Санда Рашковић Ивић.

О томе да ли ће ДСС имати кандидата за председника Србије, Санда Рашковић Ивић је рекла да опозиција треба да размисли о заједничком кандидату.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво