Ђурић поручио Приштини: Не кријте се иза Српске листе

Одлука посланика Српске листе да не присуствују данашњој седници парламента у Приштини условљена је одсуством нормалног односа у којем неће бити свакодневних провокација у односу на представнике српске заједнице, поручио је Марко Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је из Грачанице албанским политичарима у Приштини да се не крију иза посланика Српске листе и да на њих на кукавички начин не пребацују одговорност за исход данашње седнице парламента на чијем је дневном реду био предлог закона о ратификацији споразума о демаркацији са Црном Гором.

"Оно што бих могао да посаветујем политичке представнике косовских Албанаца у Приштини, то је да би требало да седну да разговарају са представницима косовских Срба о томе на који начин ће да испуне одредбе коалиционих споразума које су сами потписивали са њима, на који начин ће да изађу у сусрет бројним потребама и захтевима", рекао је Ђурић новинарима.

Ђурић је објаснио да је одлука посланика Српске листе да не присуствују данашњој седници парламента у Приштини условљена одсуством дијалога са српским представницима, одсуством испуњавања одредби коалиционог споразума, одсуством нормалног односа у којем неће бити свакодневних провокација Приштине у односу на представнике српске заједнице.

"Делује кукавички да се једна огромна политичка група странака, која чини убедљиву већину у влади и убедљиву већину у парламенту, сакрива иза једне мале групе посланика српске заједнице, коју чини десет људи, што је мање од десет одсто од укупног броја посланика", констатовао је Ђурић.

"Седите разговарајте са тим људима, испуните им оно што им нисте испунили а обавезали сте се, па ће можда и њихов став бити другачији. Не терајте их да раде оно што ће бити у супротности са општим ставом српског народа на КиМ по питању статуса и томе слично", рекао је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара