Тачи посетио пункт Јариње

Косовски председник Хашим Тачи обишао је административни прелаз Јариње на северу Косова, пренели су елекетронски медији на албанском.

Тачи је на Јарињу боравио у друштву директора косовске полиције Шпенд Мађунија и директора Царине Љуљзима Рафуне.

Разговарао је са припадницима косовске полиције и царине на пункту, а руковао се и са представницима Еулекс-а.  

"Ми смо ту да охрабримо све службенике и људе Косова који раде одличан посао, са свакодневним обавезама на царини И безбедности и сигурности. Честитам и похваљујем све полицијске и царинске службенике који раде заједно, Албанце, Србе и друге, у складу са законима Косова и европским стандардима ", рекао је Тачи.

"Целокупна нормализација и нормалан рада су резултат дијалога у Бриселу о слободном кретању људи и роба. Драго ми је да видим нормалну ситуацију, бољу комуникацију и кретање људи. Остаје нам да у име косовских институција овде подржимо све стручне тимове", рекао је Тачи.

Он је потврдио де је први пут да је неки косовски председник посетио крајњу тачку севера Косова.

Тачи је, према аматерским снимцима посете, објављеним у медијима на албанском, до Јариња стигао магистралним путем, у колони аутомобила, и уз обезбеђење.

Званичне најаве Тачијеве посете северу Косова из кабинета председника није било.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво