Стефановић: Стабилност Србије није угрожена

Србија жели да покаже да има активну улогу у процесу одржавања стабилности у региону, оценио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и поручио да, упркос тензијама у БиХ поводом најављеног референдума у РС, стабилност Србије није угрожена.

Небојша Стефановић није желео да улази у детаље изнете на консултацијама државног врха синоћ у Београду, те је поновио да, упркос забринутости због свега што се дешава у вези са референдумом, стабилност Србије није угрожена.

"Влада и премијер чине све што је у нашој моћи да Србија буде стабилна и да буде гарант и ослонац и Републици Српској у смислу повећања стабилности и економског развоја", рекао је Стефановић и подсетио да ће сутра бити састанак председника и премијера Србије са представницима Срба из Босне и Херцеговине.

Поручио је да се Влада Србије бори за то да наша земља буде сигурна и безбедна како би наставила да економски јача.

"Желимо да покажемо да имамо активну улогу у томе, да одржимо стабилност коју имамо и због које имамо повећан број инвеститора. Наша економија напредује и имамо раст управо јер смо обезбедили да наша земља буде стабилна и сигурна", закључио је Стефановић.

"Поруке из Хрватске немају везе са здравим разумом"

Стефановић је рекао да изјаве које претходних дана стижу из Хрватске, односно бившег премијера Зорана Милановића, најмање имају везе са здравим разумом, и поручио да у складу са одлуком Владе то неће коментарисати.

"Трудићу се да поштујем оно што је Влада донела као своју одлуку да чланови Владе даље не коментаришу оно што стиже из Хрватске. То што стиже и што видимо сваког дана чини ми се да некако најмање има везе са здравим разумом", рекао је Стефановић.

Истакао је да ће се трудити да се уздржи од сваког коментара.

"Ми у томе више не можемо да учествујемо, нека они размишљају о томе", рекао је Стефановић.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво