Премијер и министри уписали се у Књигу жалости у Амбасади Италије

Председник Владе Александар Вучић, министар спољних послова Ивица Дачић и министар одбране Зоран Ђорђевић уписали су се у Књигу жалости у Амбасади Италије, која је отворена поводом разорног земљотреса који је погодио Апенинско полуострво.

У земљотресу у Италији је погинуло 290 људи, а више од 2.000 остало је без домова.

Поред премијера Србије, и потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић је у Књизи жалости изразио најдубље саучешће грађанима Италије због трагичног губитка људских живота и великог материјалног разарања.

"Грађани Србије у овом тешком тренутку саосећају с болом који прожима читаву италијанску нацију", поручио је Дачић.

Истакао је да је уверен да ће Италија својим духом и снагом, уз помоћ пријатеља међу које спада и Србија, успети да преброди тешке тренутке.

Министар одбране Зоран Ђорђевић, који се уписао и Књигу жалости, изразио жаљење за изгубљеним животима и додао да грађани Србије саучествују у болу родбине жртава и читавог италијанског народа.

"Наше мисли су са породицама настрадалих у овој тешкој трагедији. Грађани Србије знају колико значе и речи и дела солидарности и зато изражавамо пуну подршку народу и Влади пријатељске Италије", записао је министар Ђорђевић.

У Књигу жалости у италијанској амбасади уписао се и државни секретар Ненад Нерић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи