Стручни тимови за борбу против сиромаштва

За одрживи развој неразвијених подручја, борбу против сиромаштва и запошљавање неопходно формирање стручних тимова, рекао је министар без портфеља Сулејман Угљанин. У наредна два месеца план за финансирање пројеката у 46 угрожених општина.

Сулејман Угљанин је најавио да ће стручни тимови спроводити програме које "сачини са Канцеларијом за одрживи развој недовољно развијених подручја и које влада усвоји". Угљанин је, поводом 100 дана рада, рекао да ће се пројекти финансирати из буџета. 

То је нова веома важна област, којом се није бавила ни једна претходна влада и за његову реализацију потребна  је сарадња већине министарстава, рекао је Угљанин и истакао да се у протеклих 100 дана паралелно радило на четири врло важна поља.

"Једна група се бавила програмом рада Канцеларије, систематизацијом радних места, израдом предлога буџета, обезбеђивањем радних просторија, а друга проучавањем постојећих националних Стратегија и сакупљањем службених података о томе шта се узима као показатељ неразвијености и сиромаштва", објаснио је министар.

Треће сегмент је израда програма подстицаја одрживог развоја и програма изградње позитивног амбијента за мотивисање страних улагача, а четврти прикупљање података на терену за дефинисање слике сиромаштва.

"Имамо у плану да на основу тих сазнања у наредна два месеца израдимо план и програм, одаберемо приоритете за сваку од 46 општина и да у свакој од њих финансирамо по један најзначајнији пројекат или програм који ће помоћи у борби против сиромаштва", рекао је Угљанин.

Министар очекује да ће влада имати довољно слуха и разумевања да обезбеди одговарајућа средстава и да у току наредне четири године свака општина добије "бар по један пројекат".

Влада Србије је 26. јула 2008. године донела Уредбу којом се формира Канцеларија за развој недовољно развијених подручја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво