Шарчевић и директор УНИЦЕФ-а о спречавању напуšштања šшколе

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић састао се са директором УНИЦЕФ-а у Србији Мишел Сен Лотом и обавезао се да ће посебну пажњу посветити заједничком пројекту Министарства и УНИЦЕФ-а на спречавању напуштања школовања.

Како је саопштено из Министарства просвете, директор УНИЦЕФ-а је честитао министру мандат и истакао важност да се настави сарадња на унапређивању квалитета образовања, инклузивног образовања и спречавању раног напуштања школа.

Сен Лот је посебно указао да потребно омогућити професионално усавршавања професора због инкулузивне наставе, наставити рад на развоју инфомационог система у просвети као и мапирању школа на ризичним подручјима како би се спречиле последица природних катастрофа.

Министар Шарчевић је истакао спремност за наставак сарадње са УНИЦЕФ-ом на даљем унапређивању образовног система и упознао директора Сен Лота са плановима Министарства у наредном периоду.

Састанку су присуствовали државна секретарка Гордана Предић и помоћник министра за развој и високо образовање Милован Шуваков, пише у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи