Српска листа тражи убзано формирање ЗСО

Српска листа затражила је од косовске владе да убрза процес оснивања Заједнице српских општина, преноси "Епока".

Заменик премијера Косова и члан Српске листе, Бранимир Стојановић, изјавио је да је ЗСО "обавеза гарантована споразумом постигнутим у дијалогу Београда и Приштине у Бриселу" и истакао да очекује "убрзане кораке у успостављању овог тела".

"Ко жели да се настави дијалог, треба да зна да је то немогуће без спровођења постигнутог споразума", изјавио је Стојановић.

Заменик премијера Косова је навео да "неке политичке странке Заједницу српских општина доживљавају као претњу", али и нагласио да ЗСО заправо представља "инструмент, неопходан као помоћ косовским Србима да остану на Косову, будући да садашњи оквир није довољан".

Током посете америчког потопредседника Џозефа Бајдена Косову, раније овог месеца, послата је јасна порука да Албанци на КиМ немају бланко подршку САД и да сада морају да пређу са речи на дела.

"Бајден је рекао да оно што је договорено мора да се испоштује и спроведе, а то је Заједница српских општина", рекао је председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи