Телеграми саучешћа поводом земљотреса у Италији

Председник и премијер Србије Томислав Николић и Александар Вучић упутили су писма саучешћа председнику и премијеру Италије Серђу Матарели и Матеу Ренцију поводом разорног земљотреса у тој земљи. Председница Скупштине Србије Маја Гојковић упутила је телеграм саучешћа грађанима, породицама настрадалих, као и председницима Представничког дома и Сената Италије.

Председник Србије Томислав Николић изразио је саучешће председнику Републике Италије Серђу Матарели и породицама настрадалих у земљотресу који је задесио ту земљу.

"Са великим жаљењем сам примио вест о снажном земљотресу који је погодио Вашу земљу и изазвао губитак људских живота и велика материјална разарања. У име грађана Републике Србије и у своје име, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа.

Молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе нашег искреног саосећања. Са истинским жаљењем делимо њихов бол и тугу. Повређенима у овој природној катастрофи желимо брз опоравак", наводи се у писму које је Николић упутио председнику Италије. 

Премијер Вучић је поручио да је Србија спремна да понуди подршку и помоћ у отклањању последица земљотреса који је рано јутрос погодио централну Италију и проузроковао људске жртве и материјалну штету.

"Ожалошћени смо вешћу о јаком земљотресу који је погодио централну Италију, проузроковавши људске жртве и велико разарање и штету", наводи се у телеграму саучешћа.

Србија је спремна да понуди своју подршку и помоћ у отклањању последица ове природне катастрофе, у оквиру својих могућности. Ми смо мала земља, али поштујемо искрено пријатељство италијанског народа, који нас је много пута у прошлости несебично подржао, наводи се у писму.

"У име Владе Републике Србије и у своје име, упућујем искрено саучешће породицама које су изгубиле своје најближе и желим брз опоравак повређенима, наводи се у писму саучешћа премијера Вучића, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Гојковићева упутила телеграм саучешћа Италији

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић упутила је телеграм саучешћа грађанима, породицама настрадалих, као и председницима Представничког дома и Сената Италије Лаури Болдрини и Пјетру Грасу поводом земљотреса који је погодио ту државу.

"У име Народне скупштине Републике Србије и лично име изражавам најдубље саучешће Републици Италији, њеним грађанима и породицама настрадалих у разорном земљотресу. У овом тешком тренутку делимо бол и тугу оних који су остали без својих најмилијих, као и свих који су погођени овим земљотресом", навела је Гојковић у телеграму, саопштено је из њеног кабинета.

Маја Гојковић је навела да породицама настрадалих упућује изразе најдубљег саучешћа и солидарности поводом немерљивог губитка. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи