Николић: Унапредити економску сарадњу Србије и Бангладеша

Председник Србије Томислав Николић примио је у опроштајну посету амбасадора Бангладеша Мухамеда Шадата Хусеина и том приликом нагласио да су билатерални односи добри, а да треба даље истражити простор за бољу економску сарадњу.

Николић је рекао да са осећајем туге испраћа амбасадоре из пријатељских земаља, посебно оних који које не одступају од подршке очувања територијалне целовитости Србије.

"Пријатељство са Бангладешом датира из времена несврстаних и ми се трудимо да наставимо традицију добрих билатералних односа. Потребно је и даље истражити простор за унапређивање економске сарадње и интензивирати сусрете на свим нивоима", констатовао је Николић и пожелео амбасадору Хусеину успешан наставак даље дипломатске каријере.

Хусеин је нагласио да Бангладеш високо цени пријатељство са Србијом и сагласио се са председником да је неопходно интензивирати сусрете делегација две земље.

"Бангладеш подржава Србију и билатерално и у међународним организацијама и решавање свих проблема у региону дијалогом и без мешања са стране", истакао је Хусеин, саопштила је Прес служба председника Србије.

Амбасадор Бангладеша је такође нагласио непромењен став о подршци територијалној целовитости Србије.

Сарадња земаља у развоју има перспективу и треба јој дати шансу, закључио је одлазећи амбасадор.

Хусеин је данас разговарао и са шефом дипломатије Ивицом Дачићем.

број коментара 0 пошаљи коментар