Николић: Унапредити економску сарадњу Србије и Бангладеша

Председник Србије Томислав Николић примио је у опроштајну посету амбасадора Бангладеша Мухамеда Шадата Хусеина и том приликом нагласио да су билатерални односи добри, а да треба даље истражити простор за бољу економску сарадњу.

Николић је рекао да са осећајем туге испраћа амбасадоре из пријатељских земаља, посебно оних који које не одступају од подршке очувања територијалне целовитости Србије.

"Пријатељство са Бангладешом датира из времена несврстаних и ми се трудимо да наставимо традицију добрих билатералних односа. Потребно је и даље истражити простор за унапређивање економске сарадње и интензивирати сусрете на свим нивоима", констатовао је Николић и пожелео амбасадору Хусеину успешан наставак даље дипломатске каријере.

Хусеин је нагласио да Бангладеш високо цени пријатељство са Србијом и сагласио се са председником да је неопходно интензивирати сусрете делегација две земље.

"Бангладеш подржава Србију и билатерално и у међународним организацијама и решавање свих проблема у региону дијалогом и без мешања са стране", истакао је Хусеин, саопштила је Прес служба председника Србије.

Амбасадор Бангладеша је такође нагласио непромењен став о подршци територијалној целовитости Србије.

Сарадња земаља у развоју има перспективу и треба јој дати шансу, закључио је одлазећи амбасадор.

Хусеин је данас разговарао и са шефом дипломатије Ивицом Дачићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво