Кубуровић за РТС: Радићемо на побољшању ефикасности правосуђа

Министарка правде Нела Кубуровић за РТС каже да избором нове Владе Министарство правде чекају нове активности и увођење закона који би требало да се спроведу у што краћем року.

Гостујући у Дневнику РТС-а, што је био и први интервју нове министарке, Нела Кубуровић је рекла да Министарство правде ради на унапређењу и предузимању мера да се спречи организовани криминал и корупција.

"Част је бити у тиму Александра Вучића и надам се да ћу оправдати поверење које ми је дато с обзиром на бројне послове у четворогодишњем мандату", истиче Кубуровић.

Истиче да Министарство правде континуирано ради на свим активностима у вези са поглављем 23.

"Заједно са претходним министром Николом Селаковићем радили смо упорно на спровођењу свих активности у вези са поглављем 23. Више од 80 одсто активности већ испунили, а надамо се да ћемо наставити истим темпом у планираним роковима све урадити што је зацртано", додаје Кубуровићева.

Говорећи о Закону о пореклу имовине рекла је да се нада да ће до краја године бити усвојен, те да ће у што скорије време бити на јавној расправи. 

Истиче да је Министарство доста времена посветило измени кривичног законика, увођењем нових кривичних дела и изменом законика који се тиче организованог криминала. 

"Закон о насиљу ће бити први закон са којим ћемо се наћи у Скупштини, од септембра крећемо са тим. Што се тиче породичног насиља установљено је да нема кординације између органа што се тиче полиције и правосуђа, и потребно је увођење нових мера и вођење евиденције када су у питању починиоци", закључила је нова министарка правде.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво