Додељено шест посланичких мандата

Републичка изборна комисија данас је једногласно донела одлуку о додели мандата за шест народних посланика ради попуне упражњених посланичких места у Скупштини Србије.

РИК је доделио мандат Станислави Јаношевић, Ненаду Митровићу и Ивану Бауеру, са изборне листе Александар Вучић Србија побеђује, Јовану Јовановићу са изборне листе Доста је било - Саша Радуловић, Драгану Весовићу са изборне листе Двери - ДСС Санда Рашковић Ивић - Бошко Обрадовић и Бајри Гегићу са изборне листе СДА Санџака др Сулејман Угљанин који ће на тим мести заменити Александра Вучића, Љиљану Ђуровић, Расима Љајића, Светлану Козић, Биљану Рубаковић и Сулејмана Угљанина.

Скупштина Србије је раније данас, на првој посебној седници, констатовала да је народним посланицима Вучићу, Љајићу и Ђуровић, Козић, Рубаковић и Сулејману Угљанину престао мандат народног посланика даном подношења оставке.

РИК је констатовао и да је Минела Календер, кандидат за народног посланика на изборној листи ''СДА Санџака - др Сулејман Угљанин'' претходно изјавила да не прихвата додељивање мандата народног посланика.

РИК је донео решење и о додели мандата члану Националног савета ради попуне упражњеног места у Националном савету албанске националне мањине тако да ће уместо Љујзима Сахитија, који је преминуо, на том месту бити Емине Синани.

број коментара 0 Пошаљи коментар