Опозиција: Напустили смо салу због вређања достојанства парламента

Посланици Демократске странке, покрета "Доста је било" и Социјалдемократске странке истакли су да су напустили данашње заседње Скупштине Србије јер не желе да буду "декор у вређању достојанства и парламента и грађана Србије".

Представници тих странака су у заједничком обраћању новинарима у Скупштини нагласили да је данашња седница морала да буде заказана у складу са Пословником, то јест пре седам дана, а не пре 24 сата.

Истакли су да се формирање Владе чека дуже од три и по месеца.

Лидер ДС-а Бојан Пајтић је рекао да Србија три и по месеца чека формирање нове владе и да у том периоду није било ни страних инвестиција као ни добре аграрне политике.

"Грађани Србије испаштају јер се једном човеку осладило да влада сам", рекао је Пајтић.

Навео је да ДС, као и остале странке које су се заједно бориле против крађе на изборима у априлу, неће пристати да буду декор у понижавању Србије.

Представник СДС-а Марко Ђуришић је рекао да су представници те странке напустили заседање како би сачували достојанство парламента.

Рекао и да је данашњим дешавањима додатно обесмишљена политика у Србији, оптуживши владајућу већину да мисли да може да ради шта хоће.

Ђуришић је и додао да у првих седамдесетак страна експозеа није било ниједне речи о борби против сиромаштва, док је о здравству писано на само једној страни.

Лидер покрета "Доста је било" Саша Радуловић оценио је да је дошло до понижавања и Скупштине и грађана и да су посланици ДЈБ-а из протеста напустили посланичке клупе.

Нагласио је да посланици тог покрета неће дозволити кршење пословника у овој, као и у било којој другој прилици.

Посланици "Доста је било" и СДС-а су навели да ће у својим посланичким клубовима пратити експозе и након тога изнети своје примедбе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара