Николић: Спортисти спремни, Србија ће добити медаље које очекује

Председник Србије Томислав Николић, који борави на Олимпијским играма у Рију, каже за РТС да су спортисти веома спремни, мотивисани и расположени, и да ће Србија добити медаље које очекује.

Коментаришући данашњи реми ватерполо репрезентација Србије и Мађарске, председник Србије Томислав Николић је у изјави за РТС истакао да је важније победити Мађаре у полуфиналу или финалу, него сада.

"Наши су лоше почели, мислим да су их Мађари натпливали, а онда се показало да ми можемо да извучемо тај нерешени резултат. То нас је обрадовало овде на трибинама", каже Николић.

Говорећи о опасности од зика вируса и условима у којима се одржавају Олимпијске игре, Николић каже да Бразил сада стоји лошије због незапослености, што је, каже, дало повода опозицији да протестује и због самог одржавања ОИ.

"То са зика вирусом, мислим да је прича као и са свим вирусима које су нам до сада представљали као светске опасности", сматра Николић.

Оцењује да је спортистима тешко да дођу први пут у Латинску Америку, јер су услови другачији.

Међутим, указује председник Србије, није лако наћи земљу која је довољно економски снажна да може да организује Олимпијске игре и да је зато добро што Јапан то може на следећој Олимпијади. Сматра и да ће организација ОИ почети да се дели између две државе.

"Види се да је недовршено. Види се да нису стигли баш све да ураде. Много тога су сакрили декорацијом, али организација за сада функционише беспрекорно и ја се надам да ће све то проћи како треба", каже председник Србије.

Николић је имао прилику да се сретне са званичницима Бразила и представницима других држава у свету.

Напомиње да се, пошто се ради о спорту, трудио да оствари комуникацију са свима, бар на нивоу куртоазног поздрављања.

"Иако ми увек имамо проблем са представницима такозване државе Косово, који су се и овде појавили, уз потпуну подршку и сагласност Међународног олимпијског комитета, уз противљење бразилских званичника, који су на крају ипак пружили третман и представницима приштинске администрације као и другима", каже Николић.

Председник Србије препричао је и анегдоту када се у једном тренутку окупио са председницима Пољске, Чешке, Словачке и Мађарске.

"Ту нас је у једном тренутку затекао председник (Француске) Оланд и рекао: Шта то правите? Неки нови савез од безмало свих бивших источноевропских земаља", прича Николић.

Каже да је искористио прилику да разговара и о неким другим темама са председницима.

"Није прилика за свађу, него је прилика да, ако вам се неко не свиђа, да се поздравите и да продужите даље", закључује председник Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво