Селаковић: Изјаве Изетбеговића сведоче о недозрелости

Поводом изјаве Бакира Изетбеговића у којој је упоредио Нови Пазар са Бањалуком, министар правде у техничкој Влади Србије Никола Селаковић је оценио да салве неопрезних и провокативних изјава или - још горе - поступака, само сведоче о нечијој државничкој недозрелости.

Никола Селаковић је рекао да је "поносан што је Србија држава са дораслим државницима који знају да свака њихова реч неког нашег сународника може да кошта безбедности у земљама региона".

Добросуседске односе и добар однос између Срба и Бошњака у Рашко-полимској области, како је истакао, не треба и не може да загађује било ко ко долази са стране.

"Ко је дао такву изјаву мислим да није толико глуп да не схвата да између Рашке области, или како је наше комшије муслимани зову Санџаком, и са друге стране Републике Српске нема, није било, нити ће бити знака једнакости", рекао је Селаковић, додајући да то јесу можда нечији пусти снови и можда неко жели да опонаша свога оца.

Влада Србије ће се, према његовим речима, трудити да у свему гради бољу и сигурнију будуцност, а показала је да је поступала на такав начин.

У претходне две године, како је додао, влада Александра Вучића урадила је на подручју града Новог Пазара више него за последњих деценију, деценију и по.

"Нови Пазар није Бањалука нити ће икада постојати знак једнакости између тога, Република Српска је добила међународно признање ентитетског статуса Дејтонским споразумом и специјални односи који постоје између РС и Србије јесу саставни део споразума и ми се у оквиру тог споразума крећемо", рекао је Селаковић.

На питање да прокоментарише ситуацију у региону, Селаковић је рекао да се Србија понаша мудро, паметно, трпељиво и да не наседа на провокације, али да се на неке ствари мора реаговати.

"Узаврела предизборна клима и ситуација, уз све проблеме који су нас пратили претходних месеци и годину, годину и по дана, указују само на једну ствар, а то је да је Србија заиста, како је то рекао и аустријски шеф дипломатије Себастијан Курц, сидро стабилности у овом делу Европе", истакао је Селаковић.

Додао је да се из Србије није чула ниједна провокација која је могла да изазове бурне реакције и мржњу, већ само изјаве које су биле реакције на изјаве и протестне ноте које су биле реакција на ноте.

Селаковић је истакао да је политика Вучића била економски опоравак земље, финансијска стабилизација, смањење незапослености и јавног дуга, те да је то једина политика која може да изгради снажу државу у региону и у Европи.

"Нећемо толерисати да нам неко дође у нашу кућу, гурне прст у око и да нас провоцира, али ћемо памтити када смо ми дошли у нешто што би он можда назвао својом кућом, где смо избегавали линчовање нашег председника Владе", закључио је Селаковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво