Линта позвао српско тужилаштво да иницира суђење Орићу

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта позвао је српско Тужилаштво за ратне злочине да започне суђење у одсуству Насеру Орићу и његовим сарадницима због злочина над Србима на подручју средњег Подриња јер није доступан нашим државним органима.

У интересу је правде, истине и мира да се открију сви злочини против Срба, да се пронађу сви кривци, баш као и да се изврше поштени и непристрасни судски процеси, укључујући ту и судски процес против Насера Орића, навео је Линта у саопштењу.

Подсетио је да се према оптужници коју је потврдио Суд БиХ против Насера Орића јасно види да се настоје драстично умањити ратни злочини против Срба.

Према наведеној оптужници Насер Орић се терети за убијство само три српска заробљеника током 1992. године, навео је Линта и додао да Орић неће одговарати по командној одговорности за систематско убијање хиљада Срба у источној Босни.

Председник Савеза Срба је истовремено у саопштењу оценио да је "срамна и безобразна" одлука Суда Босне и Херцеговине којом је укинуо све мере забране Орићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара