Санда Рашковић Ивић поднела оставку на функцију председника ДСС-а

Због неслагања у вези са формирањем локалних коалиција са СНС-ом, нарочито у централним београдским општинама, председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић саопштила је да подноси оставку на ту функцију.

Рашковић Ивић је новинарима у парламенту рекла да ће на јесен бити одржана Изборна скупштина те странке, на којој ће се расправљати о статуту и програму странке и на којој ће се бирати ново руководство и нови пут странке.

Рашковић Ивић је рекла да остаје у ДСС-у и у парламенту, где ће се борити за државотворне идеје ДСС-а, а да ће након Изборне скупштине заузети и свој став о останку у том посланичком клубу.

"Ми као странка треба да се одлучимо на коју ћемо страну. Постоје одбори као на Косову и Метохији и у Нишу који су одлучно против коалиције са СНС-ом и ја се придружујем тој групацији људи. С друге стране, морамо да уважимо чињеницу да постоји велики број одбора који се залажу за коалиције са СНС-ом", рекла је Рашковић Ивић.

Као пример је навела одборе на Врачару и у Вождовцу, који су формирали власт са напредњацима.

Навела је да се томе противила, али да је била прегласана.

Рашковић Ивић каже да је неопходно расписивање Изборне скупштине, како би ДСС заиста био демократска странка.

Додала је и да би било недемократски распуштати одборе који се залажу за коалиције са СНС-ом, јер их је много.

Рекла је и да ће тек видети да ли ће се поново кандидовати за председника странке.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи