Зукорлић и Ристичевић пријавили имовину

Агенција за борбу против корупције са извесним закашњењем је добила и имовинске карте посланика Муамера Зукорлића и Марјана Ристићевића, а након обраде извештај о њиховој имовини објављен је на сајту те агенције.

Благовремене имовинске карте Агенцији није предало 32 посланика.

Према извештајима о имовини ове двојице посланика, Зукорлић располаже трособним станом од 79 метара квадратних који је, како је навео, стекао куповином. Наведено је и да нема "депозит и штедне улоге у банкама и другим финансијским организацијама у земљи и иностранству".

Зукорлић је навео да прима од Скупштине Србије месечно укупно око 102.000, а као одборник у Скупштини Новог Пазара 18.000 динара.

У извештају Ристичевића стоји да као посланик месечно прима 103.000, а као члан Управног одбора РФЗО 40.500 динара.

У власништву има три њиве и кућу од 90 метара квадратних, аутомобил "пежо 107", четири трактора и две тракторске приколице.

Такође, навео је, да нема депозит и штедне улоге у банкама и другим финансијским организацијама у земљи и иностранству.

Из Агенције наводе да су у складу са законом 18. јула упутили допис Скупштини Србије као органу у којем наведени функционери врше јавну функцију, у којем су наведени народни посланици који нису поднели извештај о имовини и приходима у законом прописаном року по избору на ову јавну функцију.

Будући да су народни посланици ступили на јавну функцију 3. јуна, последњи дан рока за добијање програмски генерисане шифре био је 4. јул, док је последњи дан за подношење Извештаја у штампаној форми био 12. јул.

Одредбом Закона о Агенцији за борбу против корупције функционер је дужан да у року од 30 дана од дана избора, постављења или именовања поднесе Агенцији извештај о својој имовини и приходима, односно праву коришћења стана за службене потребе и о имовини и приходима супружника или ванбрачног партнера, као и малолетне деце уколико живе у истом породичном домаћинству на дан избора, постављења или именовања.

У складу са Правилником о регистру функционера и регистру имовине извештај о имовини и приходима функционер доставља лично, подношењем Агенцији у електронској и штампаној форми на прописаном обрасцу.

По добијању програмски генерисане шифре којом се потврђује електронска регистрација Извештаја, функционер одмах а најкасније у року од осам дана доставља Агенцији Извештај у штампаној форми, непосредно или препорученом поштанском пошиљком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво