Вучић: Није хир, не желим владу против које бих сам био

Мандатар за састав владе Александар Вучић изјавио је да ће владу саставити у кратком року, а ако не буде успео владу ће, како је рекао, формирати неко други кога ће он предложити. Коментаришући поништавање пресуде Алојзију Степинцу, Вучић је поручио да ће Србија увек бити на страни антифашизма. Поводом критика изложбе "Нецензурисане лажи" истакао је да се показало да је истина убитачнија од било чега другог.

Вучић је рекао да то што владе још нема није хир, већ да постоје одређени проблеми које још не може да реши.

"Не желим да формирам владу против које бих сам био", рекао је Вучић, али није објаснио, уз опаску да "постоје ствари о којима не може да говори".

Навео је да ће настојати да влада буде формирана у првој пловини августа.

Истакао је да спекулације о формирању владе 5. августа нису нимало основане, те да влада неће бити формирана на дан злочиначке операције "Олуја".

"Желим да влада буде формирана на дан радости, јер ће грађани добити владу која ће обезбедити највећи раст", поручио је Вучић приликом посете специјалној бригади копнене војске у касарни "Растко Немањић" у Панчеву.

Упитан за страну подршку неким политичарима, Вучић је одговорио да га не занима кога амбасадори подржавају.

"Амбасадори нека подржавају кога хоће, мене то не занима. Мене занима само шта грађани мисле", нагласио је Вучић и додао да не зна да ли ће Американци да подржавају неког.

Гарђани, према његовим речима, сами могу да препознају људе који раде у интересу своје земље.

Србија ће у јулу бити у суфициту, а по економском расту међу прве две земље у Европи, навео је премијер и указао да ће наредних дана пристићи резултати по којима смо можда и први.

Напоменуо је да Србија и Немачка имају највећи суфицит у Европи, као и да будућа влада жели да настави тим путем.

"Некима ни то не ваља, супер, ево решите проблем, нађите оне који могу више", рекао је Вучић.

Сматра да је проблем тих критичара што се он не плаши да им одговори, јер, навео је, мора да брине и о оним грађанима који су њему дали поверење.

Не мисли да су грађани који су гласали за њега на изборима, њих 49 одсто, то учинили зато што га много воле, већ зато што знају ко може да донесе бољитак за државу.

Навео је да они који га критикују "устану у десет, прочитају новине у један на бизнис кафици, а у два пљуну некога".

"Нека они раде свој посао, ми ћемо свој, а народ је ту да каже шта о свакоме мисли", рекао је Вучић.

"Србија ће увек бити на страни антифашизма"

Вучић је, коментаришући поништавање пресуде Алојзију Степинцу, поручио да ће Србија увек бити на страни антифашизма, да жели добре односе са Хрватском, те да та пресуда више говори о њима, него о Србији.

Истакао је да ће Србија увек бити на страни антифашизма, јер је целокупан српски народ поднео најтеже жртве у борби против фашизма.

"Српски народ никада неће подржавати фашизам и знаће да сачува своју земљу и људе од фашизма, а шта ће други да раде, то је њихова ствар, и овом одлуком су много више говорили о себи него о Србима", нагласио је Вучић.

Рекао је да се труди да се уздржи од тешких речи, те да су га више погодиле реакције и коментари и релативизовања дела јавности у Србији.

Навео је да је Степинац један од кључних идеолога најгоре нацистичке власти на европском тлу, наводећи да се "диви" људима који налазе оправдања за ту одлуку и који мисле да је то добра порука.

Сматра да Србија мора да гради најбоље односе са Хрватском и да ће испунити све што је потписано у Декларацији, те додао да припадници хрватске мањине морају да се осећају добро у нашој земљи.

"А шта ће нама да раде, то није наша одговорност и питање је шта ми можемо да променимо у овом тренутку узавреле атмосфере у Хрватској", рекао је Вучић.

Тврди да није желео ниједном тешком речју да одговори на оно што се догодило, те да га је срамота од незнања које показују неки људи и у Србији.

"Истина убитачнија од било чега"

Поводом критика изложбе "Нецензурисане лажи" Вучић је нагласио да се показало да је истина убитачнија од било чега другог.

"Ово што смо ми урадили то су радили и Ђинђић, Ђилас, Јовановић и Обама. Хистерија која је створена најбоље демонстрира како истина и аргументи могу да буду убитачнији од било чега другог", рекао је премијер.

Истакао је да најбоља борба против оних који су га критиковали јесте то што им је дато огледало да се погледају како би видели да нису имали аргументе и да су износили само мржњу.

"Снежана погледај се у огледало и види да ли си баш најбоља у свету", рекао је Вучић.

Како је појаснио на изложби је приказано све што је објављивано против њега, СНС-а, његових пријатеља и породице, а да није објављивано ништа што је фалсификовано.

Упитао се шта је ту фашизам што су објављење, како каже, све "гадости" или је то што су појединци видели у огледалу.

"Мислим да је свако показао своје лице. Некима је засметало то што им је постављено огледало и што могу да виде какви су", рекао је Вучић.

Сматра да су бесмислени напади на шефицу прес-службе СНС-а Владанку Маловић што га назива шефом и додао да у Маловићеву има поверење, као и у многе друге људе, које нападају јер су његови блиски сарадници.

"То су радили и Гашићу око хеликоптера, јер је мој пријатељ, и Стефановића је нападала жена која се лажно представљала. Нису то радили што их је то занимало, већ да се води брутална кампања против људи који су мени блиски", рекао је премијер и додао да није уплашен мржњом, те да је његов посао да води владу.

Број коментара 52

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво