Вулин: Рехабилитација фашистичке политике

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин истакао је, поводом поништавања пресуде кардиналу Алојзију Степинцу, да они који су то урадили хоће да рехабилитују фашистичку политику.

Александар Вулин је, коментаришући тај догађај, рекао и да се на тај начин поручује да јасеновачке јаме и јаме Јадовна нису биле довољно пуне. Претпостављам, каже Вулин, да они који су то урадили на крају хоће да рехабилитују НДХ.

"Не можете рехабилитовати Степинца, а не рехабилитовати злочине у Јасеновцу. Не можете рехабилитовати Степинца, а не рехабилитовати усташки покрет. Не можете рехабилитовати Степинца, а не рећи да је НДХ била историјска тежња хрватског народа", рекао је Вулин.

Подсетио је да је Степинац, којег је назвао, "викаром усташке војске", водио 1.770 доказаних свештеника који су учествовали у злочинима и убиствима, које је спроводила НДХ.

"У Јасеновцу су сви били невини, у Блајбургу није био нико, па није ни Степинац", закључио је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи