Српски званичници упутили телеграме саучешћа поводом напада у Минхену

Председник Србије Томислав Николић, премијер Александар Вучић и председница скупштине Маја Гојковић упутили су телеграме саучешћа немачким званичницима поводом напада у Минхену.

Председник Србије Томислав Николић упутио је телеграм саучешћа председнику СР Немачке Јоахиму Гауку, породицама настрадалих и грађанима Немачке.

"Са великом тугом и болом смо примили вест о терористичком нападу у Минхену у коме је страдао велики број недужних грађана.

Дубоко нас је потресао овај безумни чин који је још једном јасно показао да тероризам нема граница и да је неопходно да се цела међународна заједница најхитније удружи у борби против овог највећег зла данашњег времена како би се обезбедили мир, безбедност и стабилност у свим земљама света", навео је Николић у телеграму.

Изразио је уверење да ће Немачка предузети све како би се спречило да се овакви акти тероризма понове било где у свету, истичући да је Србија спремна да у борби против тероризма да свој пун допринос.

"У име грађана Републике Србије и у своје име, Вама и породицама настрадалих упућујем изразе најдубљег саучешћа. Рањенима у овом бруталном нападу желимо брз опоравак", наводи се у телеграму. 

Александар Вучић је у телеграму упућеном немачкој канцеларки Ангели Меркел и баварском премијеру Хорсту Зехоферу навео: "Ужаснула нас је вест о нападу у Минхену, који не само да је однео невине животе, него нас је и поново упозорио да мржња и насиље могу да се појаве свуда и увек".

Вучић је истакао да ће Србија у заштити породичних, културних и цивилизацијских вредности које делимо увек бити на истој страни са Немачком и немачким народом и ако, као мала земља, може у томе да помогне, Србија је спремна да пружи подршку и помоћ.

"У име Владе Србије и своје име, породицама и пријатељима погинулих, као и Вама и Вашој Влади, упућујем изразе најдубљег саучешћа, а повређенима жеље за брз опоравак", наводи се у телеграму саучешћа премијера Вучића.

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић је у телеграмима саучешћа председницима Бундестага и Бундесрата Норберту Ламерту и Станиславу Тилиху да нас је дубоко потресла вест о ужасном нападу у Минхену, у коме су живот изгубили недужни људи.

"У овом тешком тренутку изражавамо пуну солидарност са немачким народом и искрену посвећеност у супростављању насиљу и безумљу и одбрани заједничких вредности", наводи у телеграму.

У име Народне скупштине Републике Србије и у своје лично име, упућујем изразе најдубљег саучешћа и вама и породицама настрадалих, уз наду да ће се повређени што пре опоравити, поручила је Маја Гојковић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво