Дачић: Признање Косова последица притисака

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић потврдио је да је Суринам 106. држава у свету која је признала независност Косова, напомињући да је то, нажалост, последица великих притисака које спонзори косовске независности врше на земље које нису то до сада учиниле, нарочито после пораза у Унеску.

Све земље које то чине морају бити свесне да је то акт против територијалног интегритета Србије, који угрожава и дијалог у Бриселу, наводи се у писаној изјави Дачића.

Овде није најбитнији Суринам, нагласио је Дачић, већ чињеница да иза леђа Србије поједине утицајне земље врше притисак за признање Косова.

"То ће свакако оставити траг на наше билатералне односе са тим земљама. Иначе, и у овој прилици, косовске власти не могу без лажи. Суринам је 106. земља која је признала независност Косова, а не како председник Косова Хашим Тачи каже, 111", нагласио је Дачић.

Влада Србије наставиће своју принципијелну политику да је спремна да сва отворена питања решава дијалогом, али да никада неће признати једнострано проглашену независност Косова, јер је то дубоко противно међународном праву, поручио је Дачић, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Нешто раније косовски званичници објавили су на друштвеним мрежама да је Суринам признао независност Косова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи