Кери честитао Вучићу отварање поглавља

Премијер Александар Вучић састао се у Бриселу са америчким државним секретаром Џоном Керијем, који је поздравио конструктивну улогу Србије у јачању регионалне сарадње. Вучић захвалио Керију на јасној америчкој подршци на европском путу Србије, посебно у процесу отварања поглавља 23 и 24. Влада Србије неће давати додатне изјаве о надлежности суда за ратне злочине, сазнаје РТС.

Премијер Александар Вучић у Бриселу борави данас и сутра, где ће учествовати на Трећој међувладиној конференцији ЕУ и Србије, на којој се очекује отварање преговарачких поглавља 23 и 24.

Вучић се састао у Бриселу са америчким државним секретаром Џоном Керијем, који му је, сазнаје Танјуг у дипломатским изворима, честитао на отварању преговарачких поглавља и, како је саопштено, на регионалној политици и сарадњи.

Амерички државни секретар похвалио је политику регионалне стабилности коју води Влада Србије и затражио од премијера Вучића да, у процесу помирења међу народима Западног Балкана, настави са активним и искреним односом, који је у смиривању тензија у том делу Европе пружио значајне резултате.

Вучић и Кери су разговарали о унапређењу иначе добрих билатералних односа између Републике Србије и САД, а том приликом је, како је истакнуто у саопштењу из кабинета премијера Србије после састанка, указано на чињеницу да за то постоји обострана спремност. 

Премијер Вучић је захвалио Керију на јасној и недвосмисленој америчкој подршци на европском путу Србије, посебно у процесу отварања поглавља 23 и 24.

Састанку је присуствовала и помоћница државног секретара САД Викторија Нуланд. 

Вучић се поред америчког државног секретара Џона Керија, састао и са новим шефом британске дипломатије Борисом Џонсоном и аустријским министром Себастијаном Курцом.

Борис Џонсон такође је премијеру Србије честитао на отварању преговарачких поглавља. Вучић је на свом Твитер налогу написао да је Џонсон честитао на важном дану за Србију.

Вучић ће такође имати билатералне сусрете са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом и високом представницом ЕУ за спољну и безбедносну политику Федериком Могерини.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво