Вучић: Грађани су видели да бринемо о њима

Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је за РТС након разговора са грађанима, које је данас примао у Влади, да је задовољан јер им је посвећена неопходна пажња. Грађани су могли да виде да бринемо о њима и то заиста и чинимо, поручио је Вучић.

Александар Вучић је више од тринаест сати у Влади разговарао са грађанима, а након разговора је за РТС рекао да је један део проблема грађана решен. 

"Нешто ћемо још покушати да решимо у данима који су пред нама. Слушао сам са којим се проблемима људи суочавају. То је у вези са послом, лековима, операцијама... Мислим да смо тај здравствени део захваљујући буџетском фонду успели најбоље да решимо и људи су углавном долазили због тешких болести са којима се суочавају њихова деца и њихови унуци. И то смо готово све данас, чини ми се, успели да решимо", рекао је Вучић.

Навео је да највећи део проблема није решен, али да један део јесте.

"Веома сам срећан због тога. Кад видите родитеља који изађе а решио је питање операције за своје дете, онда не можете а да не будете задовољни", каже Вучић.

Говорећи о току разговора, рекао је да није било лако.

"Пробајте да седите а да не устанете три сата. Ја сам једанпут устао за тринаест и по сати, тако да није лако. И рад иза тога захтева огромну енергију читавог кабинета", навео је Вучић.

Додао је да ће се разговори с грађанима на тај начин организовати једном месечно у Београду и једном месечно у неком другом граду или општинском месту. Вучић је поручио да је следећа дестинација Ниш.

"Мислим да је то оно што је реално. Све друго би било неиздрживо и за мене. Морам да признам да није било лако. Морате да саслушате свакога. Замислите колико је 86 састанака у једном дану од пет ујутру. Просто није једноставно, али мислим да смо свакоме посветили пажњу и да је сваки човек могао да види и осети ту бригу и пожртвованост и то ћемо наставити да радимо", рекао је Вучић.

"Већи себичлук у Европи него пре годину дана" 

Када је реч о мигрантској кризи, Вучић је навео да грађани Србије могу да буду мирни и додао да Влада чини све што је потребно.

"Али, чудим се онима којима су пуна уста Европе, а свакога дана доносе различита антиевропска решења. Ми ћемо се понашати у складу са цивилизацијским достигнућима савременог света и истовремено ћемо умети да заштитимо наше националне интересе, али је ситуација драстично тежа од оне са којом смо се суочавали годину дана", рекао је премијер.

Истакао је да је "себичлук у Европи неупоредиво израженији него што је био тада".

"То је као у животу, када вам све иде лако, онда све тече као подмазано. Сви су вам добри и сви су вам велики пријатељи. А када наиђете на потешкоће, одједанпут сви окрену леђа и сви се баве собом, а на пријатеље заборављају", каже премијер.

Понавља да ће се Србија понашати одговорније и озбиљније, али поручује да ниједног секунда неће дозволити да национални и државни интереси буду угрожени.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво