Групковић: Место председника опšштине Врачар понудићемо ДС-у

Председник Скупштине општине Врачар Михаило Групковић изјавио је, после консултација са шефовима одборничких група, да ће место председника те општине бити понуђено Демократској странци.

На консултацијама са СНС смо се сви сагласили да Врачар "не сме да буде талац уцена Покрета Доста је било" и да се мора формирати већина од 38 одборника од укупно 45, што значи без одборника покрета Доста је било, рекао је Михаило Групковић новинарима.

"У том случају бисмо ми понудили ДС да предложи кандидата за председника општине", рекао је Групковић новинарима.

Како каже, нада се да ће демократе то прихватити и да ће се на тај начин направити једна од настабилнијих већина у Србији.

"Ја ћу њих позвати на консултације у понедељак и да се о свему договоримо још једном", казао је Групковић.

Према његовим речима, на консултацијама су се данас појавили представници СНС са својим партнерима, СПС, ДСС и тиме, како је казао, показали спемност на заједнички договор у циљу формирања ефикасне и способне власти на Врачару.

"Сматрам неодоговрним што се нису одазвали представници ДС и Покрета Доста је било јер су тиме на неки начин показали непоштовање функције председника Скупштине општине", истакао је Групковић.

"То је то што смо договорили на консултацијама", потврдио је новинарима шеф одборничке групе СНС Угљеша Мрдић на питање да ли су напредњаци спремни да ДС понуде место председника општине на Врачару.

Додао је и да му је жао што су одборници ДС и Д ЈБ "показали непоштовање институције председника Скупштине општине".

"СНС остаје при том ставу да смо за један велики компромис искључиво ради интереса грађана Врачара", истакао је Мрдић и додао да није било речи о конкретним именима.

Урош Јанковић, председник градског одбора ДСС, каже да се данас видело да већина на Врачару за сада не постоји.

"Оно што јесте у интересу Врачараца, ми ћемо подржати. Ако је то већина између СНС и ДС, зашто да не, и то је оно што је легитимно и сматрамо да ће можда бити компромисног решења које ће допринети да се на причу око Врачара стави тачка", рекао је Јанковић.

На питање да ли је ДСС која у локалном парламенту има једног одборника спремна да учествује у власти, одговорио је одречно и рекао да ће ДСС бити једна врста конструктивне опозиције.
Ипак званичан став, Јанковић је најавио за понедељак када ће бити одржана прес конференција.
Члан председништва ЛДП Ђорђо Жујовић каже та партија подржава то што ради њихов одборник, а сада председник СО Михајло Групковић.

"ЛДП је стала иза одлуке да се ДС на Врачару понуди место председника општине, да се направи један велики компромис, ако је то могуће. Међутим, не можемо довека да чекамо ДС да се смисли и да се одлучи. У понедељак су нове консултације и надамо се да ће се тада појавити однорници који данас нису дошли", рекао је Жујовић.

Раније данас, шеф одборничке групе "Врачар слободно" Богдан Татић потврдио је новинарима да та листа није данас учествовала у консултацијама о формирању власти на Врачару рекавши да су они председнику СО послали допис у коме су навели да очекују наставак прекинуте седнице која је била 24. јуна.

"Ми смо очекивали да данас буду сви шефови одборничких група на консултацијама, а не да се ради појединачно", рекао је Татић и додао да је та листа председника скупшšтине обавестила да је спречена да дође.

Листа "Врачар слободно", нагласио је, још покуšшава да формира већину, те разговара са покретом Доста је било, као и другим странкама које су грађански опредељене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи