Ђурић: Дураковићу, срам вас било

Потпредседник СНС-a Марко Ђурић поручио је начелнику Општине Сребреница Ћамилу Дураковићу да треба да га је срам због ширења мржње и гажења достојанства сребреничких жртава.

"Срам Вас било, Дураковићу. Срам Вас било за ширење мржње. Срам Вас било за гажење достојанства сребреничких жртава. Срам Вас било за линч Александра Вучића и пљување у лице Србији. Једини који од почетка шири мржњу је управо Дураковић", навео је Maрко Ђурић у саопштењу.

Дураковић се раније данас, како преносе медији, огласио саопштењем у ком, како се наводи, одговара на "претње и говор мржње" упућен од Ђурића, а лидеру СНС-а Александру Вучићу је поручио да "поведе рачуна о појединцима из своје партије", који непотребно "подижу тензије у региону".

Ђурић је нагласио да је Србија доказала да жели помирење, а Дураковић и њему слични доказали су да са њима о томе нема шта да разговара.

"Захваљујући тој мржњи, прошле године је погажено достојанство сребреничких жртава и организован линч Александра Вучића, који је очигледно крив зато што је преживео тај шовинистички линч, који су му Дураковић и Изетбеговић организовали", наводи Ђурић.

Србија, како је навео, без обзира на бездушну злоупотребу мртвих, која постаје манир бошњачких политичара, наставља да жали за невино страдалим жртвама свих ратова на тлу бивше Југославије.

"Нећемо се повести за примитивним политичким стилом господина Дураковића и осталих његових текстописаца из Сарајева, јер Србија је истински чувар регионалне стабилности и иницијатор помирења", навео је Ђурић.

Ђурић је нагласио да је "српски политички врх показао колико је човечан када је одао почаст сребреничким жртвама – и личним присуством највиших званичника у Поточарима, и јасним ставом парламента".

"За разлику од нас, поједини бошњачки руководиоци у БиХ никада нису показали ни наговештај жаљења и саучешћа са породицама масакрираних цивила из Братунца, Кравица и десетина српских села у Подрињу. Толико о човечности оних који се усуђују да нам деле моралне придике", наводи Ђурић.

"Генерацију рођену после рата у БиХ сада већ чине пунолетни људи, који треба да стасавају неоптерећени омразама, које званичници у Сарајеву упорно настоје да оживе, бесрамно користећи сопствене жртве. Бошњачком народу треба одговорно руководство окренуто помирењу и сарадњи, а не усијане главе које га воде у понављање сукоба", закључио је Ђурић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво