Политички врх Србије изјавио саучешће Ердогану и Јилдирму

Председник Томислав Николић, премијер Александар Вучић и председница парламента Маја Гојковић упутили су телеграме саучешћа државном врху Турске после напада на истанбулском аеродрому у коме је 36 особа погинуло, а 147 повређено.

Председник Србије Томислав Николић упутио је саучешће председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану, као и породицама настрадалих у терористичком нападу.

У телеграму председника Србије се наводи: "Трагични догађај, који нас је све дубоко потресао, још једном је показао да тероризам нема граница и да насилно деловање терористичких и других екстремних организација представља претњу по мир и безбедност глобалних размера.

Само снажним заједничким и координисаним деловањем целе међународне заједнице може се победити у борби против тог великог зла данашњег света.

У овим тешким тренуцима који су задесили Вашу земљу, желим да пренесем искрену поруку солидарности породицама настрадалих и свим грађанима Републике Турске", наводи Николић у писму саучешћа, саопштила је Прес служба председника Сбрије.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић упутио је писмо саучешћа председнику Републике Турске Реџепу Тајипу Ердогану и премијеру Турске Биналију Јилдириму, поводом терористичког напада на аеродром у Истанбулу. 

 "Ужаснути смо бруталним нападом на међународном аеродрому у Истанбулу, у коме су погинуле и повређене десетине људи.

Поново смо немилосрдно опоменути на то да мора да се оснажи међународна сарадња у борби против тероризма, који је претња не само миру и безбедности у свету, него и тековинама савременог друштва.

У име Владе Републике Србије и своје име, породицама и пријатељима погинулих, као и Вама и Влади Републике Турске упућујем искрено саучешће, а повређенима желим брз опоравак", наводи се у писму саучешћа премијера Вучића.

Телеграм саучешћа председнку Велике Народне скупштине Турске Исмаилу Кахраману, упутила је председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић.

"Дубоко нас је потресла вест о стравичном нападу на аеродрому у Истанбулу, у којем су страдали недужни грађани.

Изражавамо солидарност и подршку у борби против тероризма као глобалне опасности који угрожава заједничке вредности демократије и људских права.

У име Народне скупштине Републике Србије и своје име, упућујем најдубље саучешће Вама, Великој Народној скупштини Турске и породицама настрадалих", наводи Гојковић у телеграму саучешћа, саоштено је из Скупштине Србије.

Најмање 36 људи је у убијено, а 147 повређено у троструком самоубилачком нападу и нападу ватреним оружјем синоћ на истанбулском аеродрому Ататурк. 

Најмање 36 људи је у убијено, а 147 повређено у троструком самоубилачком нападу и нападу ватреним оружјем синоћ на истанбулском аеродрому Ататурк.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво