Ђурић: Вучићева политика - политика сарадње са свима

Сарадња са Руском Федерацијом је од прворазредног значаја и ми у тој сарадњи видимо не само садашњост него и будућност, рекао је потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић у Москви, додајући да је политика Александра Вучића, политика сарадње са свима.

Ђурић је напоменуо да је напредњацима веома важно што се сутра у Москви потписује Декларација о сарадњи са Јединственом Русијом. Жеља нам је да наше политичке и економске односе унапређујемо'', рекао је Танјугу Ђурић у Москви, где делегација СНС учествује на 15. конгресу Јединствене Русије.

Подсећајући да Србија није увела санкције Руској федерацији, функционер СНС-а је навео да је жеља да се настави са градњом економких и политичких односа у оном духу који највише одговара интересима наших грађана.

''Све то чинимо у оквиру једне избалансиране спољне политике због тога што је политика (премијера и лидера напредњака Александра) Вучића - политика сарадње са свима'', напоменуо је Ђурић.

Истакао је и да је Русија много пута Србији, историјски, излазила у сусрет својом помоћи.

Према његовим речима, и данас је од кључног значаја подршка Русије када је реч о економској сарадњи, али и када је реч о за Србију можда најважнијем унутрашњем и спољном питању, а то је питање статуса јужне српске покрајне.

Ђурић је истакао и да у току разговора на конгресу у Москви делегација СНС-а добија уверавања о наставку неподељене подршке.

Навео је и да ће се делегација СНС током боравка у Москви сусрести са бројним званичницима Руске Федерације, односно са бројним представницима политичког живота.

''Свима њима ћемо пренети искрену жељу да односе Србије и Русије чувамо онаквима какве су нам оставиле генерације наших предака зато да би у будућности свима заједно било боље'', рекао је Ђурић.

Потпредседница странке Марија Обрадовић рекла је да је делегација СНС данас, у овиру 15. конгреса Јединствене Русије у Москви, учествовала у раду округлог стола ''Свет 2016 - Изазови и могућности", где су говорили о безбедносним ризицима у актуелном тренутку у свету.

''Сложили смо се да је веома значајна међународна заједничка одговорност за безбедносну ситуацију, посебно у Европи'', навела је Обрадовићева.

Оцењујући да је међународна партијска сарадња у фокусу конгреса, она је поновила да ће делегација СНС сутра потписати Декларацију са Јединственом Русијом о развоју заједничких односа.

Ђурић и Обрадовићева присуствују дводневном 15. Конгресу Јединствене Русија.

Они ће се сутра након потписивања Декларације састати са замеником председника Државне думе Сергејем Жељезњаком, који је и генерални секретар Савета Јединствене Русије.

Конгрес Јединствене Русије, који су отворили председник Руске Федерације Владимир Путин и Медведев, одржава се уочи септембарских избора за Државну думу Федералног Собранија Руске Федерације, на ком ће партијски органи изабрати кандидате и дефинисати предизборни програм Јединствене Русије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво