Зукорлић: Важно имати људе који ће моћи да граде мостове

Споразум о придруживању парламентарној већини је при крају, што би значило и подршку новој влади, рекао је за РТС Муамер Зукорлић, који је недавно изабран за председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво. Тим поступком владајућа већина поручује да Србија жели да једнако третира своје грађане, оценио је Зукорлић.

Лидер Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамер Зукорлић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је Одбор за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво веома важан ресор, јер се на томе ствара будућност друштва.

Сматра да је много тога што се данас дешава последица лошег образовања у прошлости.

Зукорлић каже да није изненађен предлогом владајуће већине да буде на челу Одбора.

"То је део договора кроз разговоре који већ теку у циљу потписивања споразума о сарадњи и нашем придруживању парламентарној већини, тако да је то био први корак у реализацији те сарадње", објашњава Зукорлић.

Лидер Бошњачке демократске заједнице Санџака оцењује да тим ставом и поступком владајућа већина поручује да је Србија земља која жели да једнако третира своје грађане, без обзира на етничку, верску и све друге припадности.

"На путу опредељења према дијалогу и помирењу, то је веома важно, имати на важним позицијама људе који ће моћи да граде мостове", каже Зукорлић.

Упитан хоће ли у Народној скупштини подржати кабинет Александра Вучића, Зукорлић каже да је споразум о придруживању парламентарној већини при крају, "што би значило и подршку новој влади".

Што се тиче учешћа његове политичке опције у извршној власти, Зукорлић каже да се ради о нивоу државних секретара и руководилаца у појединим службама и установама, што је, како потврђује, можда сличан модел као са Савезом војвођанских Мађара.

Зукорлић је у петак изабран за председника Одбора Скупштине Србије за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво.

За његов избор на ту функцију гласало је 11 чланова Одбора, против је било два, а уздржаних није било.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи