Вучић и Мухика о јачању сарадње

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је бившег председника Источне Републике Уругвај Хосеа Мухику са којим је разговарао о потреби успостављања јачих односа Србије и земаља Јужне Америке, не само политичких, већ и обимнијих економских, за које постоје велике могућности.

Вучић и Мухика су разговарали о потреби поштовања и очувања вредности савременог друштва, а то морају да буду слобода и независност суверених земаља, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Вучић је зато изразио дивљење за слободарску борбу коју је Мухика водио у својој земљи и рекао да је Србија увек умела и да ће умети да љубоморно чува своју сувереност и независност.

Двојица саговорника разменили су мишљења и о актуелним међународним питањима, посебно после Брегзита - одлуке о изласку Велике Британије из Европске уније.

Српски премијер и бивши уругвајски председник разговарали су и о потреби успостављања јачих односа Србије и земаља Јужне Америке, не само политичких, већ и обимнијих економских односа, за које постоје велике могућности.

Мухика је познат и као "најсиромашнији председник на свету", јер је 90 одсто својих примања давао сиромашнима.

Мухика је био председник Уругваја од 2010. до 2015. године, а кад му је истекао мандат имао је подршку чак 65 одсто грађана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво