Политика: НАТО заокрет Бојана Пајтића

У отвореном писму члановима ДС-а и медијима лидер Демократске странке Бојан Пајтић предлаже да се та партија заложи за улазак Србије у НАТО, уз објашњење да је ДС био у "заблуди да овако мала земља може себи да приушти луксуз балансирања између Истока и Запада".

Свега шест месеци пошто је рекао да би чланством Србије у НАТО-у "наша деца ишла на неки други континент да ратују и ризикују живот", Бојан Пајтић је позвао све "европске опозиционе странке" да се уједине са демократама и да се боре да Србију уведу у НАТО.

У отвореном писму члановима ДС-а које је упутио и неким медијима, Пајтић каже да је "заблуда да овако мала земља може себи да приушти луксуз балансирања између Истока и Запада".

"Предуго траје политика седења Србије на две столице која води у пропаст и прождире деценије живота. ДС мора направити искорак који није популаран, али, да је такав искорак Србија направила пре двадесет година, не би било ратова и бомбардовања ове земље", навео је Пајтић и додао да би приликом унутарстраначких избора 24. септембра чланство требало да одлучује о тим питањима.

Тако оштар Пајтићев заокрет изненадио је чак и Драгољуба Мићуновића, једног од најстаријих и најугледнијих чланова ДС-а.

Мићуновић није био вољан ни да коментарише.

"Ништа не мислим о томе", рекао је за Политику Мићуновић, а на питање да ли се врх странке са њим консултовао око тог програмског заокрета, одговорио је одрично.

број коментара 21 пошаљи коментар
(уторак, 21. јун 2016, 20:19)
Бивши ДС-овац [нерегистровани]

Смејурија

Човек је управо починио политичко самоубиство.

(уторак, 21. јун 2016, 15:03)
anonymous [нерегистровани]

Ako se covek po vetru ljulja

Takav ne sme da postoji u Politici!Danas OVO, sutra ONO, Ne bavi se Pajticu poslom kojega ne znas da radis!Ugledaj se na Karamarka, pa po Lalinskom:Puj pike, ne vazi se!Idi I radi ono sto mislis da znas, jer sa ovim potezom, zapecatio si sa Politikom...

(уторак, 21. јун 2016, 15:00)
anonymous [нерегистровани]

Жалосно

"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довека" -П.П. Његош

(уторак, 21. јун 2016, 14:56)
srbin [нерегистровани]

Moto gospodina Pajtica "Mrzimo Vucica,volimo Nato"

Na ovim izborima gospodin Pajtic je svoj fijasko pravdao kradjom glasova,cime misli da se brani na sledecim izborima,kada je posle ovakvog ponasanja,promena razmisljanja,promena politike...jasno da mu je i ovih par procenata i prekakanje cenzusa "za dlaku" poklonjeno. Jedina poruka koja vas je odrzavala u politickom zivotu na izborima Vam je bila "mrzimo Vucica" ,ali ne samo sto Vam nije pomogla,vec ste pokazali i svoje pravo lice,mrznju prema srbima (Vucicu pre svega) i ljubav prema onima koji su nam poubijali toliko ljudi,a nas koje tada nisu ubili sistemski ubijaju jos uvek zracenjem bombi koje jos uvek traje. Realno gospodine Pajticu,posle svih lazi,prevara i praznih prica Vi ste bivsi covek u politici.

(уторак, 21. јун 2016, 14:53)
anonymous [нерегистровани]

DS

Steta.

(уторак, 21. јун 2016, 14:27)
anonymous [нерегистровани]

Bio jednom jedan Pajtic

Bolje je bilo da si se drzao naroda, ovako si "otpevao" svoje opozicionarstvo Pajticu.Greska u koracima.

(уторак, 21. јун 2016, 13:56)
anonymous [нерегистровани]

Dolari ili Evrici?

Koliko kosta ovakav preokret? :-)

(уторак, 21. јун 2016, 13:53)
anonymous Lala [нерегистровани]

Ovo ti je kao:

Dr'ž se bane za vrbove grane .

(уторак, 21. јун 2016, 13:35)
anonymous [нерегистровани]

Ameri

Znaci, Ameri pojacavaju pritisak.

(уторак, 21. јун 2016, 13:29)
anonymous [нерегистровани]

Sponzor

Covek samo trazi sponzore za sledece izbore. Pa se nada da ce se javiti neko iz NATO pakta. Njihov celokupni rad je slika toga sto jesu. Jednu veliku i modernu stranku su razbili na 20 manjih i nikakvih. Sve zarad vlasti. Umesto da dobiju na izborima 20-30% oni jedva prelaze cenzus. Govore o globalnoj politici, a ni u stranci ne mogu da se dogovore. Tuga...