Радници Железаре: Велики дан за Смедерево

Председник Кине Си Ђинпинг долази данас у "Железару Смедерево". У челичани истичу да је ово велики дан за Смедерево и Србију који представља темељ за бољу будућност.

Централни догађај завршног дана посете кинеског председника Србији јесте обилазак смедеревске Железаре. Заједно са представницима града и фабрике, госте из Кине дочекаће председник Владе Александар Вучић.

Саша Чолић из синдиката АСНС Железаре каже да је ово велики и значајан дан за Смедерево и Србију, као и да представља темељ за бољу будућност радника Смедерева.

Истиче да запослени потписују уговоре са компанијом, а да ће у наредних 90 дана бити потписан и колективни уговор који ће омогућити боље услове рада и веће плате.

Синиша Прелић, председник Самосталног синдиката Железаре, верује да ће радници у Железари на најбољи могући начин одговорити на захтеве кинеске компаније.

"Што се тиче захтева – верујемо да ћемо најбоље одговорити јер смо то доказивали више пута, не плашимо се онога што следи", рекао је Прелић.

Да је ово велики дан за Смедерево и привреду сматра и председник Независног синдиката металаца Железаре Милета Гујаничић.

Важно је, каже, то што ће радници добити посао, јер су у последње четири године били у агонији.

"Захваљујући сарадњи дошло се до стабилности и до тога да је Железара постала интересантна за 'Хестил'", истакао је Гујаничић.

Остали аутори: Ружа Врањковић
број коментара 0 Пошаљи коментар