Председник Кине положио венац на споменик Незнаном јунаку на Авали

Уз интонирање химни "Марш добровољаца" и "Боже правде" председник Кине Си Ђинпинг положио је венац на споменик Незнаном јунаку на Авали и потом се уписао у спомен-књигу.

Трећи дан посете Србији председник Кине је почео полагањем венца на споменик Незнаном јунаку на Авали, одајући тако пошту палим борцима од 1912. до 1918.

Како налаже протокол, Сија је дочекао шпалир гарде, а свиране су химне две државе.

Председника Кине дочекали су министар одбране Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба Љубиша Диковић, чланови војног кабинета председника Републике.

Очекује се да Си затим, заједно са председником Србије Томиславом Николићем, обиђе Железару "Смедерево". У Смедереву ће им домаћин бити премијер Александар Вучић. Си ће обићи запослене у Железари, хале и мензу у кругу фабрике.

Пре два месеца потписан је купопродајни уговор у Железари "Смедерево" између представника Србије и кинеског "Хестила". Кинеска компанија најављује нову стабилну етапу пословања српске челичане - повећање производње, смањење трошкова, нове инвестиције и производе.

Председник Си Ђинпинг борави у тродневној посети Београду током које се састао са највишим државним званичницима. Потписана су и 22 билатерална споразума.

Председник Србије Томислав Николић уручио је кинеском председнику Орден Републике Србије на великој огрлици. Двојица председника су поставили и камен темељац за иградњу кинеског културног центра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво