Гојковићева: Историјска посета председника Кине

Председница Скупштине Србија Маја Гојковић у разговору са Си Ђинпингом оценила је да је посета председника Кине Србији историјска. Потписивање Изјаве о свеобухватном стратешком партнерству отвара ново поглавље традиционално добрих и пријатељских односа две земље, нагласила је Гојковићева.

Maja Гојковић је позвала председника Свекинеског народног конгреса Кине Џанг Деђијанга да посети Србију што пре, а председник Си је позвао председницу Скупштине Србије да посети Кину и пожелео јој добродошлицу.

Како је саопштено из кабинета председнице парламента, у разговору је истакнуто и да је допринос Народне скупштине и Свекинеског народног конгреса у реализацији циљева стратешког партнерства две земље веома значајан.

Гојковићeвa је нагласила је да ће Скупштина Србије дати допринос да се кроз ратификацију постигнути споразуми преточе "у живот", а ради даљег развоја економске сарадње, сарадње у области образовања, науке, културе.

Председник Си је указао да је главни циљ његове посете учвршћивање традиционалног кинеско-српског партнерства и изразио уверење да ће две стране реализовати постигнуте договоре.

Истакао је да Кина Србију сматра поузданим стратешким партнером, те да је спремна на унапређење односа у свим областима и јачање веза између два народа.

Председник Си је нагласио да кинеска страна сматра да је сарадња законодавних институција важан део у оквиру свеобухватног стратешког партнерства.

"Скупштина Србије улаже велики напор и придаје велик значај односима са Кином и ја то високо ценим. Уверен сам да ће Скупштина Србије подржати и развијати односе две земље", поручио је председник Си.

број коментара 0 Пошаљи коментар