Мали: Кинези улажу у постројења за прераду отпадних вода

Градоначелник Београда Синиша Мали потписао је Меморандум о разумевању са представницима кинеских компанија "Africa Investment and Development Co", Чанг Чуном и "China Machinery Engineering Corporation", Ванг Сином, са циљем да улажу, развијају и раде на Пројекту постројења за третирање отпадних вода у Београду.

Синиша Мали је рекао да Београд све своје отпадне воде испушта директно у Саву и Дунав, што је "велики еколошки проблем и недопустиво за једну европску престоницу". Споразумом, који је вредан 500 милиона евра, биће изграђено 14 постројења.

"Активно радимо на изградњи постројења за прераду отпадних вода, како бисмо ствoрили здраву животну средину за наше суграђане", рекао је Мали.

Додао је да у Београду влада добра инвестициона клима, што, како каже, потврђује чињеница да су кинески инвеститори заинтересовани управо за један од највећих пројеката.

"Сваким даном се трудимо да привучемо инвеститоре, јер знамо да је то један од најважнијих услова за даљи развој града. Реч је о великом пројекту и драго ми је што ћемо имати помоћ и подршку наших кинеских пријатеља", рекао је Мали.

Истакао је да ће након изградње постројења и реализације пројеката јавно-приватног партнерства за депонију у Винчи, Београд самостално испуњавати око 70 одсто националних циљева у оквиру поглавља 27 о заштити животне средине.

Данас су потписани и споразуми из области грађевинарства, инфраструктуре, телекомуникација, трговине, одбране, медија, а један од најважнијих за Београд је споразум о пројектовању и извођењу радова на изградњи ауто-пута на деоници Сурчин–Обреновац на Коридору 10.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво