Завршен први круг консултација о Влади

Председник СНС-а и мандатар за састав нове владе Александар Вучић одржао је први круг консултација о Влади. Прво је разговарао са представницима СПС-а и Јединствене Србије, а потом са лидером радикала Војиславом Шешељем. Састанак са представницима ДЈБ-а трајао је само 10 минута. Мандатар за састав нове Владе најдуже разговарао да Чедомиром Јовановићем и Ненадом Чанком. Након састанка са представницима покрета Двери, Александар Вучић обратио се јавности.

19.15 - У Холу Скупштине Србије мандатар Вучић обратио се јавности.

19.05 - Бошко Обрадовић рекао да ће Двери бити жестока и конструктивна опозиција.

19.00 - Завршене консултације Александра Вучића и покрета Двери. 

18.20 - ЛДП: Подршка Влади која је за ЕУ, ЛСВ не улази у Владу.

18.10 - Мандатар Вучић састао се са представницима покрета Двери. 

18.00 - Вучић завршио разговор са лидерима ЛДП-а и ЛСВ-а који је трајао сат времена. 

17.15 - Позиву на разговор са Вучићем није се одазвао СДС. Тадић истиче да не види разлог за учествовање у разговорима о формирању владе са СНС-ом.

17.05 - Александар Вучић ће се у 19 сати обратити јавности у холу Дома Народне скупштине, саопштила СНС. 

17.00 - Кандидат за премијера Србије Александар Вучић почео је консултације са лидерима ЛДП-а и ЛСВ-а, Чедомиром Јовановићем и Ненадом Чанком.

16.30 - Саша Радуловић је навео да је покушао да Вучићу уручи тужбу коју је против њега поднео пре две године, а да је Вучић одмах кренуо да вређа.

16.20 - Консултације Вучића са представницима покрета "Доста је било" завршене су након само 10 минута разговора.

16.10 - У току консултације Александра Вучића са представницима покрета "Доста је било", које предводи лидер Саша Радуловић.

16.50 - Шешељ: На састанку није било речи о прошлости

15.50 - Завршен разговор Вучића и Шешеља у четири ока, који је трајао 50 минута. 

15.10 - Лидер СПС-а Ивица Дачић рекао је да је у интересу Србије да се настави сарадња СПС-а и СНС-а.

15.00 - Александар Вучић разговара са лидером радикала Војиславом Шешељем. 

14.50 - Завршене консултације лидера СНС-а Александра Вучића са СПС-ом.

14.10 - Вучић почео консултације о новој влади разговором са представницима коалиције СПС–ЈС.

13.50 - Александар Вучић стигао у парламент. Мандатара су дочекале председница парламента Маја Гојковић и потпредседница СНС-а и посланица те странке Марија Обрадовић.

Александар Вучић и његов сарадник Ивица Којић у Дому Народне скупштине разговарали су најпре са лидером СПС-а Ивицом Дачићем и председником Јединствене Србије Драганом Марковићем.

Лидер СПС-а Ивица Дачић изјавио је да је у најбољем интересу Србије да се настави сарадња СПС-а и СНС-а, а да је на данашњем састанку разговарано о оквирима програма нове владе, а не о кадровима и ресорима.

Драган Марковић је истакао да је битно што је Вучић коалицији СПС–ЈС изнео програм до 2020, који подразумева отварање нових радних места и привлачење страних инвеститора. 

"А да бисмо дошли до тога, потребна је политичка стабилност и наша коалиција ће дати политичку стабилност", рекао је Марковић. 

Консултације о Влади кандидата за председника Владе и лидера СНС-а Александра Вучића са лидером СПС-а Ивицом Дачићем у Дому Народне скупштине завршене су после 45 минута разговора.

Вучић је разговоре о Влади наставио са лидером радикала Војиславом Шешељем, што је, према Шешељевим речима, био њихов први сусрет после осам година.

Након састанка, лидер СРС-а Војислав Шешељ изјавио је да је мандатару за састав нове владе Александру Вучићу пренео да неће бити део будуће владе. 

Лидер радикала Војислав Шешељ рекао је да је он, по одлуци колегијума странке, представљао странку на тим консултацијама.

У 16 сати Вучић се састао и са представницима покрета "Доста је било".

Након састанка, Саша Радуловић је рекао да је Вучић укратко испричао како Србија напредује, како му је тешко да састави Владу, а говорио је и о владавини права. 

Поред Радуловића, састанку су присуствовали и посланици покрета Александар Стевановић, Душан Павловић и Јасмина Николић. 

Вучић је са представницима изборне листе ЛДП–ЛСВ разговарао сат времена. 

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић изјавио је након састанка да ће та странка бити најефикаснија подршка свакоме ко хоће да ојача европску политику у земљи, али да због тога не мора да буде у влади. 

Председник ЛВС-а Ненад Чанак изјавио је да ЛСВ неће улазити у владу, да је дошао да чује шта мандатар Александар Вучић има да каже о будућности земље, те да о конкретним стварима и саставу републичке и покрајинске владе није било речи, што остаје за следеће консултације - "за седам до 10 дана."

У 18 сати Вучић се састао и са представницима покрета Двери.

После консултација са мандатаром, Бошко Обрадовић је рекао да му је предао 10 тачака за будућност Србије, које представљају, како је рекао, оно на чему ће Двери инсистирати у раду. 

Kaко су најавили, на консултације с мандатаром нису дошли представници Демократске странке, Демократске странке Србије и Социјалдемократске странке.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије